Syksy on saapunut ja siten myös omenakausi. Täällä ollaan ilolla seurattu meidän ensimmäisten oman pihan omenoiden kypsymistä koko kesän ajan ja vihdoin ne ovat kypsiä. Omat puumme ovat vielä hyvin pieniä joten suurta satoa niistä ei saada, mutta onneksi saadaan omenia muualta joita voi syödä mielin määrin ja käyttää esimerkiksi leipomiseen. Sateisena iltapäivänä nautittiin välipalaksi omenahyvettä ja vaniljakastiketta kynttilänvalossa, ihanan tunnelmallinen hetki arjen keskellä.

Mukavaa keskiviikkoa!

———-

Hösten är här och även så äppelsäsongen. Här har vi hela sommaren haft glädjen att få följa med hur våra egna första äpplen mognar och äntligen är dom så pass mogna att man kan äta dom. Våra egna äppelträd är ännu så små att de ger ingen stor skörd, men vi har som tur möjlighet att plocka mer äppel annanstans ifrån så vi kan äta så mycket vi vill och också använda vid till exempel bakning. En regning eftermiddag njöt vi av äppelgott och vaniljsås, en fin stund mitt i vardagen.

Önskar en fin onsdag!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.