Olen aina suosinut valkoisia seiniä ja tykkään niistä edelleen mutta keväällä uskaltauduimme kokeilemaan hieman väriä myös seiniin. Värivalintamme ei ole mikään räiskyvän värikäs vaan neutraali harmaa. Ero entisiin valkoisiin seiniin on kuitenkin huomattavan iso. Harmaat seinät tuovat lämpöä ja ovat jotenkin viimeistellymmän näköiset. Valkoiset kalusteet tulevat myös paremmin esille harmaita seiniä vasten.
Oikean harmaan sävyn löytäminen on haastavaa ja harmaa onkin yksi vaikeimmista väreistä jotta sävy on juuri se mitä haluaa eikä vivahda esimerkiksi lilaan. Meidän värisävy on lämmin ja taittuu hieman beigeen olleen kuitenkin enemmän harmaa. Valon vaikutus väreihin on suuri joten eri sävyt näyttävät erilaisilta eri valossa.

———-

Har alltid föredragit vita väggar men förra våren vågade vi oss på lite färg på väggarna också. Vårt färgval är inte färgsparkande utan en neutral grå färg. Skillnade jämfört med de tidigare vita väggarna är ändå stor trots att färgen är neutral. De gråa väggarna ger mer värme åt rummet och allting ser mer ombonat ut. Också de vita möblerna lyfts fram på ett helt annat sätt mot den gråa färgen.
Det är rätt svårt att hitta den rätta gråa nyansen så att den inte ser tex. lila ut. Grått är säkert en av de svåraste färgerna att hitta just den rätta nyansen. Vår gråa färg har en varm nyans som lutar litet mot beige men är ändå mer grå. Ljusets inverkan på färgerna är stor så en och samma färg kan se helt olika ut i olika ljus.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.