Huomenta, lauantai!
Viikonlopun aamut ovat parhaimpia ja usein tulee tehtyä ja katettua arkiaamuista poikkeava aamupala. Arkena syödään miltei poikkeuksetta puuroa mustikoilla, hyvää ja terveellistä sekin, mutta viikonloppuna on mukava syödä hieman erilainen aamupala kun on aikaa valmistaa ja myös istua kauan pöydässä.
Tein ensimmäistä kertaa itse pataleivän. Mikään ei varmasti voita tuoretta leipää aamupalaksi. Pataleipä oli niin helppo ja yksinkertainen tehdä että sitä täytyy tehdä useamminkin ja mikä parasta siihen ei ole lisätty mitään lisäaineita. Itseleivotun leivän makua voi muuttaa käyttämällä eri jauhoja, siemeniä ja pähkinöitä ym. Resepti löytyy tästä (Kotivinkki).
Mukavaa päivää!

———-
God morgon, lördag!
Lördag- och söndagsmorgnarna är bland de bästa och då brukar vi äta och duka fram en lite annorlundare frukost än vad vi hinner med på vardagarna. På vardagen äter vi oftast gröt med blåbär, gott och hälsosamt det också, men under helgen är det roligt att börja dagen med en lång fruksot då man har tid.
Bakade för första gången ett bröd som man gräddar i en gryta och det var så enkelt att det borde jag göra oftare, inget vinner säkert ett färskt och varmt bröd på morgonen. Det bästa med att baka sitt eget bröd är också att då vet man vad det innehåller, inga tillsatsämnen och smaken kan man variera genom att använda olika mjöl, frön och nötter mm. Receptet hittar du här (Kotivinkki).

En bra dag!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.