Meillä asuu pieni keksihiiri joten päätin yllättää hänet ja leipoa suklaakeksejä itse. Leipominen on hauskaa mutta sitä tulee tehtyä aika harvoin nykyään, varsinkaan keksejä ei juuri tule tehtyä. Monesti ajattelen että niissä on niin paljon työtä ettei kannata mutta nyt kun taas vaihteeksi tuli niitä leivottua niin totesin että kyllä kannatti. Nämä chocolate chip cookiesit oli helpot ja nopeat sekä älyttömän hyvät kylmän maidon kanssa. Resepti on Leila Lindholmin A piece of cake-kirjasta, yksi ehdottomista suosikkikirjoistani. Resepti löytyy myös täältä.
———-
Hos oss bor en som älskar kex så jag bestämde mig för att överraska med att baka egna chokladkex. Att baka är roligt men det blir inte av att göra det så ofta och speciellt kex bakar jag väldigt sällan. Tänker mig ofta att det är så mycket arbete att göra kex att det inte lönar sig då man så lätt kan köpa färdiga, men nu då jag igen efter en lång paus bakade sådana så konstaterade jag att det absolut visst lönar sig och är värt mödan att baka dem själv. De här choklad chip cookiesena var både lätta och snabba att baka och goda med kall mjölk till. Receptet är ur Leila Lindholms bok A piece of cake, en av mina favorit receptböcker. Receptet hittas också här.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.