Viikonlopun lumiset maisemat ovat muisto vaan ja taas on pimeää, harmaata ja märkää. Harmi, mutta ei voi minkään, täytyy vaan sytytellä paljon tunnelmavaloja sisällä ja nauttia niistä.
Tässä eräänä päivänä keittiötä siivotessani ajattelin tehdä muutaman asetelman muutamista keittiön esineistä jotka miellyttävät minua erityisesti. Visuaalisena ihmisenä tykkään kun erilaiset käyttöesineet puhuttavat esteettistä silmääni, ne tuovat sitä iloa päivittäisiin arkisiin askareisiin. Vuosien varrella onkin tullut kerättyä jos jonkinlaista kulhoa ja kannua.
Litran ja puolen litran mittakannut olen saanut lahjaksi ystävältä monen monta vuotta sitten ja ne ovat siitä asti aina olleet esillä keittiöissäni ja ne ovat tärkeät minulle edelleen. Kuvan leikkuulaudat eivät ole varsinaisessa käytössä leikkaamisessa vaan käytän niitä ruokien esillepanossa tarjoilussa. En kuitenkaan halua että keittiön tasot ovat täynnä kuppeja ja kippoja koska niillä täytyy pystyä työskentelemään ilman häiriötekijöitä. Osan tavaroista pidän esillä tasoilla ja osan keittiön lasiovellisessa kaapissa. Osa saa olla piilossa laatikoissa ja vaihtelen niitä sitten aina välillä jos siltä tuntuu.

Täällä on leipätaikina nousemassa ja kohta pääsee paistamaan ja sitten maistamaan tuoretta leipää.

Keskiviikon jatkoa!

———-
Snön som kom under förra veckoslutet har nästan helt smält bort vid det här laget och igen är det så mörkt, grått och blött. Men man kan inget åt det, behöver tända en massa mysbelysningar inomhus istället och njuta av dem.

En dag då jag städade köket passade jag på att göra upp några stilleben med några av mina favorit föremål i köket. Som visuell person tycker jag om då också olika bruksföremål tilltalar mitt estetiska öga, de gör dom vardagliga sakerna som matlagning mm. en aning roligare. Under årens lopp har det hunnit samlas en hel del kannor och skålar.
Liters och halv liters kannorna har jag fått som gåva av en vän för flera år sedan och kannorna har haft sin givna plats i mina kök sen dess och de är viktiga för mig fortfarande. Skärbrädorna på bilden används inte i deras riktiga syfte, dvs. för att skära, men jag anväder dem vid servering. Tycker ändå inte om att arbetsbänkarna är fyllda med olika skålar och burkar för man ska kunna ha rum att arbeta smidigt på dem. En del av sakerna har jag framme och en del i vitrinskåpet i köket. Vissa saker får vara i lådorna och så byter jag ibland om jag så tycker.

Här jäser som bäst en bröddeg och snart är det dags att grädda dem och sedan smaka färskt bröd.

Bra fortsättning på onsdagen!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.