Leipä joka ehdottomasti kuuluu meidän joulupöytään on herkullinen saaristolaisleipä. Hieman makea ja erittäin maukas leipä sopii todella hyvin suolaisten kalojen ja kinkun kanssa. Leipä on hyvää myös sellaisenaan pelkän voin tai vaikka kotijuuston kanssa. Leivoin yhden satsin josta tulee kolme leipää ja viikonloppuna olisi tarkoitus leipoa vielä toinen samanlainen satsi. Ajattelin viedä muutaman leivän viemisiksi joulukukan tai suklaan sijaan. Mielestäni mukava pieni lahja sekin kun sen paketoi kauniisti ja liittää hyvän joulun toivotuksen mukaan ja vielä parempaa jos sen pystyy viemään kun leipä on vielä vähän lämmin. 
Päivät rientävät ja joulutunnelma on kadonnut johonkin vesisateeseen ja vihreisiin nurmikkoihin. Katselin säätiedotusta ja sehän näytti jopa hieman lupaavalta, ehkä vielä on pieni mahdollisuus saada lunta jouluksi.
———-
Brödet som hör till vårt julbord är det goda skärgårdsbrödet. Brödet är en aning sött och mycket saftigt och gott, passar bra till den saltiga fisken och skinkan. Gott som det är med endast smör eller till exempel bondost också. Bakade en sats bröd här om dagen och under inkommande veckoslut tänkte jag ännu baka en likadan sats. Tänkte föra några bröd som en liten julgåva istället för en julblomma eller choklad. Tycker det är en trevlig liten gåva det också då man paketerar brödet fint och sätter med ett kort med önskan om en god jul. Allra bäst om man kan föra brödet ännu medan det är litet varmt.
Dagarna rusar fram och julstämningen har tappat bort sig i det regniga vädret och gröna gräsmattorna. Tittade på väderprognosen och den såg till och med ganska lovande ut, kanske det finns en liten chans för snö till jul i alla fall.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.