Heti lauantaina tapaninpäivän jälkeen iski pieni jouluähky niin jouluherkkujen kuin koristelujen suhteen. Niin ihana kuin joulu ja siihen valmistautuminen onkin, minulle käy melkein joka vuosi samalla tavalla että jo tapaninpäivän iltana alkaa tuntua että kodissa on liikaa asetelmia, koristeita ja punaista väriä.
Onkohan muilla samanlaisia piirteitä? 🙂
Niinpä pakkasimme tontut laatikkoon ja karsin hieman muita asetelmia pois. Kuusi, ikkunatähdet ja muut valot saivat jäädä. Kuusi saa olla uuden vuoden yli ja tähdet ikkunassa sekä muut valosarjat niin kauan kuin tuntuu siltä, ne ovat mielestäni enemmän talvisia kuin jouluisia.
Nyt tuntuu taas raikkaammalta ja valoisammalta. Ihana valoisuus saapui myös lumen myötä. Valkoiset joulukukat ovat edelleen voimissaan ja vaihdoin juuri sisälle viimeiset hyasintit jouluksi hankkimastani kukkavarastosta. Suunnittelen käyväni katsomassa kukkakaupan tulppaani tarjontaa uudenvuoden kattaukseen. Tästä se alkaa, kevään odotus nimittäin.
Mitä parhaimpia tämän vuoden viimeisiä päiviä kaikille.

———-
På lördagen genast efter annandag jul fick jag en liten överdos av all jul, både vad det gällde julens godsaker och dekorationer. Hur härlig julen och allt förberedande inför den än är, så går det nästan alltid på samma sätt för mig, att redan på annandag jul börjar det kännas att det är för mycket dekorationer och röd färg i hemmet.
Finns det månne andra som är likadana i det fallet? 🙂
Så vi packade ner alla tomtar i lådan igen och jag städade också undan några andra juliga arrangemang. Granen, stjärnorna i fönstret och ljusslingorna fick bli kvar. Julgranen får stå kvar till över nyår och den andra belysningen kanske litet längre, tycker den är mer vintrig än julig.
Nu känns det igen ljust och fräscht. Snön gjorde det också mycket ljusare om dagarna. Dom vita julblommorna är ännu fina och jag bytte just in dom sista hyacinterna från mitt lilla lager som jag skaffade till jul. Funderar på att gå till blombutiken och se om jag hittar krispiga tulpaner att ha på nyårs bordet. Nu börjar den, nämligen väntan på vår och sommar.
Hoppas ni alla har fina och bra dagar, de sista dagarna som är kvar av detta år.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.