Joskus alkusyksystä viime vuonna näin jossain kuvassa tälläisia unisieppareita. Ihastuin niihin heti, en tiedä tarkalleen mikä mutta jokin niisä minua vaan viehätti. En kuitenkaan ole ostanut sellaista mutta huomasin että palasin aina uudelleen katsomaan niitä. Pinterestistä löysin sitten kuvia ja ohjeita niiden tekoon ja kappas vaan, viikonlopun aikana sain tehtyä sellaisen, ihan itse.
Olen niin iloinen aikaansaannoksestani, minun askartelut kun yleensä rajoittuvat kerran vuodessa tehtäviin joulukortteihin. Melkein kaikki materiaalit löytyivät kotoa ja itse tekemällä sain juuri sellaiset värit mistä pidän. Keskiosan verkosta ei tullut niin symmetristä, mutta ei se haittaa, täytyy olla vähän särmää kun on itsetehty, vai mitä? Suunnitteilla on jo muutama lisää eri väreissä. Huomasin jälleen myös miten rentouttavaa käsillä tekeminen on, ajatukset nollautuivat täysin.
Unisiepparin alkuperäinen tarkoitus on ollut edistää hyvää unta, kauniita unia ja hyviä ajatuksia, pidän siitä filosofiasta sekä niiden koristeellisuudesta. Kissa oli yhtä innoissaan kuin minä ja oli mukana miltei koko tekovaiheen aikana aina ripustukseen asti. Hänellä vaan taitaa olla toinen näkemys tuon härvelin käyttötarkoituksesta joten nähtäväksi jää kuinka kauan menee ennen kuin hän on pistänyt sen parempaan kuosiin.
Veikkaan että näitä unisieppareita tullaan näkemään kevään aikana paljon sisustuksessa. Niitä on jo näkynyt muutamissa kuvissa ja niitä vilahteli myös useasti kuvissa juuri olleilla Tukholman Formex messuilla.
Mukavaa maanantai-illan jatkoa ja uutta alkanutta viikkoa.
Kauniita unia ja ajatuksia <3
———-
Någongång i början av hösten förra året såg jag sådana här drömfångare på bild och blev förtjust i dem direkt, vet inte exakt vad, men något i dem tilltalade mig. Har ändå inte köpt en sådan, men märkte att jag om och om igen hittade mig själv att beundra dessa på bild. Fann sedan på Pinterest bilder och instruktioner till att göra sådana själv så under veckoslutet gjorde jag min första drömfångare, alldeles själv.
Jag är så glad över att jag åstadkom det eftersom min pysslighet brukar begränsa sig till att göra julkort en gång om året. Nästan allt material fanns färdigt hemma och genom att göra själv fick jag just de färger jag gillar. Nätet i mitten blev inte så symmetriskt, men inte gör det något, det skall ju vara lite charm över det då man gjort själv, eller hur? Har i planerna att gör några till men i andra färger. Märkte också igen hur avkopplande det är att jobba med sina händer, tankarna nollställdes totalt.
Drömfångarens ursprungliga funktion är att befrämja god sömn, vackra drömmar och goda tankar, gillar den filosofin. Dessutom är de väldigt vackra och dekorativa. Katten var lika ivrig som jag och var med under hela processen, från början ända tills drömfångaren hängdes upp på väggen. Antar att enligt katten har hela grejen en helt annan funktion och det återstår att se hur länge det tar innan han satt sin egen prägel på den.
Gissar att vi kommer att se mycket drömfångare inom inredningen nu i vår. Man har sett dem en del redan och såg också att de fanns på många bilder från Formex mässan som ordnades i Stockholm förra veckan.
Trevlig fortsättning på måndagskvällen och på den nya veckan.
Vackra drömmar och tankar <3

2 Comments on “UNISIEPPARI | DRÖMFÅNGARE

  1. Vacker….tänkte genast då jag såg bilden att nu har Noki någonting att fånga och så hade du skrivit det i texten. Hoppas han kan hålla tassarna borta 🙂

  2. Några fjädrar har han nog redan lyckats få loss 🙂 så jag flyttade hela grejen till ett annat ställe att han inte kommer så bra åt den 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.