Taisin jossain aikaisemmassa postauksessa mainita että mieheni sai Nespresso U-milk kahvikapselikoneen joululahjaksi joten ajattelin nyt kirjoittaa meidän vajaan kuukauden mittaisesta käyttökokemuksesta. Varsinkin mieheni oli aikaisemmin kovasti vastustanut kahvikapselikoneita sillä perusteella että ne ovat turhakkeita ja kapselit kalliita. Itse olen myös ajatellut että ne taitavat olla aika turhia ja sarjassaan samanlaisia kun leipäkoneet ym. eli jäävät pian unholaan ja pölyttyvät käyttämättöminä.
Mutta voi miten väärässä olimme ja saimme kyllä ottaa sanamme takaisin, varsinkin mieheni joka on ihan hurahtanut tähän uuteen laitteeseen. Kahvin maku on niin samettinen ja pehmeä ja se tuoksu, ei voi verrata lähellekään suodatinkahvia. Mauissa etsiskellään vielä niitä omia lemppareita, mutta itselläni ainakin vanilja on jo noussut vahvaksi suosikiksi. Itse en pidä kovin vahvasta kahvista joten laitan aina aika paljon maitoa sekaan myös näihin kapselikahveihin. Mies taas tykkää tummemman ja vahvemman makuisista kahveista.
Kone on äärimmäisen helppokäyttöinen ja nopea. Tässä mallissa on mukana myös maidonvaahdotin. Muotokieli puhuttelee minun esteettistä silmää ja laite ei vie paljon tilaakaan. Toki Nespressolta löytyy ulkonäöltään minua vielä enemmän miellyttävämpiä malleja mutta ne ovatkin sitten jo sellaisessa hintaluokassa että haaveksi taitaa jäädä. Tämä malli on osoittautunut oikein hyväksi meidän tarpeisiimme.
Kapselit osoittautuivat lopuksi paljon edullisemmiksi kun mitä oltiin luultu etukäteen. Nespressolla oli ainakin silloin joulunaikaan kampanja johon rekisteröityessä heidän sivuilleen sai kahvikapseleita viidelläkymmenellä eurolla. Mieheni tilasi ne netistä ja kävi noutamassa ne heidän liikkeestään Helsingin keskustasta. Palvelu oli erittäin nopeaa ja ystävällistä joten isot plussat siitäkin. Pieni miinus kuitenkin siitä ettei kaikissa kapseleissa lue kahvin makua, itse en aina muista ulkonäöltään mikä oli mikä, joten se tuottaa hieman hankaluuksia jos kapseleita säilyttää irrallisena jossain astiassa.
Näitä Nespresson kahveja tulee meillä juotua lähinnä iltapäiväkahvina kun haluamme nauttia ja herkutella, joten kapselit riittävät meillä pitkään sillä lähinnä viikonloppuisin tulee juotua iltapäiväkahvit kotona. Emme juurikaan harrasta kahviloita joten tämä tuo meille pientä luksusta arkeen kotioloissa, josta nautin jopa enemmän.
———-
Tror jag nämnde i något tidigare inlägg att mannen i huset fick en Nespresso U-milk kapselmaskin i julklapp så jag tänkte nu berätta litet om våra knappt en månads erfarenheter. Speciellt min man har tidigare varit starkt emot dessa kapselmaskiner eftersom han tyckt att de är alldeles onödiga och kaffekapslarna dyra. Också jag har tänkt att dessa maskiner hör till samma kategori med alla brödmaskiner mm. som snart faller i glömska och endast samlar damm i något hörn.
Men oj så fel vi hade och vi får nog ta tillbaks våra ord, speciellt min man som numera är riktigt inspirerad av sin nya maskin. Kaffet är som sammet, så lent och mjukt på något vis och för att inte tala om doften, går inte jämföra med vanligt kaffe. Vi prövar oss ännu fram i smakerna, vilka som är våra favoriter. Själv tycker jag om mera svagt kaffe så jag blandar nog mina med mjölk. Min man gillar mer starka och mörkare smaker. Vaniljkaffet är åtminstone redan en av mina favoriter.
Själva maskinen är ortoligt lätt och snabb att använda och den tar inte mycket utrymme heller. Den här modellen har också en mjölkskummare. Också formgivningen tilltalar mitt estetiska öga även om Nespresso har några ännu vackrare kaffemaskiner, men de är sedan i sådan prisklass att dem får vi drömma om. Den här modellen är alldeles tillräcklig för vårt behov just nu.
Det visade sig att kaffekapslarna inte är så dyra som vi trott och åtminstone under julen hade Nespresso en kampanj att då man registrerade sin kaffemaskin hos dem fick man kaffekaplsar till ett värde av femtio euro. Min man beställde kapslarna via nätet och hämtade dem sedan från deras butik i centrum av Helsingfors. Betjäningen var snabb och vänlig, så ett plus också för det. Ett litet minus för det att smaken inte alltid står skriven på alla kaplsar. Själv har jag svårt att komma ihåg vad som var vad på basen av utseendet, vilket kan bli lite svårt om man förvarar kaplsarna lösa i ett skilt kärl.
Vi dricker Nespresso kaffe närmast som eftermiddagskaffe och det blir mest under veckosluten då vi vill njuta litet. Vi brukar inte gå på cafén just alls så för oss är dessa kaffen smått lyx i vardagen här hemma, vilket jag till och med njuter mer av. 

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.