Perjantai on siivous- ja pyykkipäivä.
Mikä on mukavampaa kuin aloittaa viikonlopun vietto puhtaassa ja järjestyksessä olevassa kodissa. Kuulun niihin jotka tykkäävät siivoamisesta, tiedän että se varmaan saattaa kuulostaa ihan hassulta joidenkin mielestä, mutta totta se on. Onhan tietysti niitä päiviä ja aikoja ettei siivoaminen voisi vähempää kiinnostaa tai etten jaksa, mutta olen oppinut että silloin ei tarvitsekaan, vaan sen voi jättää vaikka seuraavaan päivään. Pyrimme pitämään yleisen siisteystason koko ajan suhteellisen hyvänä, silloin myös perusteellinen siivous helpottuu. Viihdymme siistissä kodissa joten se on varmasti suurin motivaatio siivoamiselle.

Sana pyykkitupa on ehkä vähän liioiteltua meidän tapauksessa kun on kyse tavallisesta kodinhoitohuoneesta mutta kaikki pyykkihuolto tapahtuu tässä tilassa. Pyykin peseminen ja ripustaminen sujuu kuin tanssi mutta siihen innostus lopahtaa. Silittäminen ei ole minun lempipuuhani mutta en tykkää ryppyisistä vaatteistakaan joten haluan silittää kaikki pyykit. Se aina vaan jää minulta tekemättä kunnes puhtaan pyykin vuori on jo niin iso että urakkaan menee miltei tunteja.Tunne kun kaikki korit vihdoin ovat tyhjät ja pyykit taas puhtaana silitettynä kaapissa on kertakaikkisen ihana.
Meidän kodinhoitohuone on i-mallinen ja kaappeja sekä työtasoa on molemmin puolin. Talvisaikaan tulee käytettyä kuivausrumpua ja sen myötä huonepöly väheni meillä huomattavasti. Odotan kuitenkin malttamattomana niitä aikoja että taas saa pyykit ulos kuivumaan, se kun on parasta. Froteepyyhkeet kuivataan kuivarissa kesät talvet pehmeyden takia. On myös mukavampaa säilyttää niinkin arkisia asioita kuten pesuaineita eri purkeissa.
Ihanaa perjantaita.
Illalla sytytän kynttilät, heittäydyn sohvalle ja nautin hetkestä. 
Arkiset hetket ovat arvokkaimmat.
———-
Fredag är städ- och bykdag.
Trevligt att börja helgen men ett rent och städigt hem. Hör till dem som tycker om att städa, vet att det kan låta lustigt för någon, men det är sant. Visst finns det dagar och tider som det inte alls kunde intressera mig att städa, men jag här lärt mig att då behöver man inte göra det just då, utan kan göra det en annan dag. Vi försöker att upprätthålla den allmänna ordningen och redan hela tiden och det underlättar grovstädningen också. Vi trivs i ett städigt hem och jag antar att det är den största motivationen till att städa.

 Ordet tvättstuga är nog kanske litet överdrivet i vårt fall eftersom vi har ett typiskt så kallat ”grovkök”, men här sker all klädvård och tvätt av byk. Att tvätta och hänga upp går som en dans men där tar inspirationen slut. Att stryka är inte min grej, vill nog alltid stryka allt för tycker inte om skryttiga kläder, men jag drar mig för det ända tills högarna är stora som berg och det kan ta nästan timmar att få det gjort. Känslan då alla korgar äntligen är tomma och tvätten vikt och struken är så härlig.
Vårt ”grovkök” är ett i-format med skåp och arbetsyta på båda sidorna. På vintern använder vi torktumlaren och efter att vi skaffade den har dammet minskat betydligt. Längtar till tiden då vi igen kan hänga ut tvätten på tork, det är allra bäst. För handdukar i frotté använder jag torktumlaren året om eftersom de blir så mjuka och sköna. Roligt att förvara vardagliga saker såsom tvättmedel i olika burkar.
Önskar er en härlig fredag. 
På kvällen tänder jag ljusen, slänger mig på soffan och njuter av stunden. 
De vardagliga stunderna är de värdefullaste.

2 Comments on “"PYYKKITUVASSA" | I "TVÄTTSTUGAN"

  1. Perjantai on täälläkin siivouspäivä (tai lauantai, jos perjantain aikataulujen vuoksi en ehdi). Rakastan siivoamista ja pyykinpesua, voisin melkeinpä kutsua niitä harrastuksekseni :)! Ja sama täällä, siistissä kodissa viihtyy niin paljon paremmin, joten yleinen siisteystaso pysyy kyllä hyvänä läpi viikon. Onneksi miehenikin on jo oppinut tämän ;).

    Rentoa viikonloppua!

  2. Siisteydellä on kyllä suuri vaikutus viihtyvyyteen, tai se on tietysti yksilöllistä ja jokaisen kodissa saa ja pitää olla niin kuin itseltään tuntuu parhaalle, mutta itselleni siisteys on tärkeää 🙂 Onneksi mieskin on samaa mieltä täälläkin 🙂

    Ihanaa sunnuntai-iltaa ja uutta alkavaa viikkoa sinulle!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.