RUNEBERGINTORTTU | RUNEBERGSTÅRTA

Hyvää huomenta!
Runeberginpäivään kuuluu ehdottomasti runebergintorttu. Perinteenä on leipoa ne itse koska emme oikein perusta kaupan versioista. Mummoni leipoi aina näitä myös itse ja muistan edelleen millaisessa purkissa hän niitä säilytti ja voin vieläkin tuntea sen tuoksun joka oli vastassa purkkia avatessani <3 Emme enää valitettavasti voi saada mummoni leipomia runebergintorttuja mutta ei nämä omatekoisetkaan huonoja ole. Ja karvasmantelia niissä olla pitää.
Hyvää Runeberginpäivää!
———-
God morgon!
Runebergstårtorna hör absolut till Runebergsdagen och enligt tradition skall de vara hembakta för de smakar bäst enligt oss. Min mormor brukade också alltid baka dessa och jag minns fortfarande hur burken i vilken hon förvarade dem såg ut och den underbara doften man möttes av då man öppnade locket till den <3 Tyvärr får vi inte mer njuta av mormors goda runebergstårtor, men inte är dom här egengjorda så dåliga heller. Och bittermandel ska de vara.
Trevlig Runebergsdag!

Kommentoi