Keittiömme ei ole kovin usein näkynyt täällä blogissa ja keittiön kaapistoja en ole tainnut näyttää ollenkaan. Johtuu varmaan siitä etten ole ihan täysin sinut keittiömme kanssa ja se näyttää hieman jo vanhan aikaiselta verrattuna tämän päivän vetimettömiin ja linjakkaisiin keittiöihin. 
Keittiökalusteemme kuten kotimme kaikki muutkin kiintokalusteet ovat Isku Keittiöiden koska ne kuuluivat aikoinaan talopakettiin. Laatuun olemme olleet todella tyytyväisiä ja sen perusteella voisin valita Iskun keittiön uudelleenkin, mutta asiakaspalvelussa jota saimme silloin reilu seitsemän vuotta sitten ei ollut kehumista. Otimme paljon lisää keittiöömme sillä talotehdas oli piirtänyt aika vähän kaappeja alkuperäiseen suunnitelmaan. Koin etten Iskun keittiömyyjältä silloin saanut juuri mitään hyödyllisiä vinkkejä ja lisäyksiin hän suhtautui myös oudon niukasti vaikka hehän saivat siitä lisää tuloja. No, mene ja tiedä mitkä olivat syyt siihen ja siitä on jo toki kulunut pitkä aika.
Jos nyt suunnittelisin meille keittiön olisin varmasti monessa asiassa paljon viisaampi ja valitsisin luultavasti vetimettömän ja ajattoman mallin, kuten käy ilmi reilu vuosi sitten opiskeluaikoinani tekemistä piirustuksista. Siirtäisin myös vesipisteen lähemmäs kylmäkalusteita ja luopuisin kulmaliedestä. Nyt meillä on aika vähän työskentelytilaa vesipisteen ja lieden vieressä, varsinkin jos keittiössä häärää kaksi kokkia. Valitsisin myös muutaman avohyllyn ja massiivipuisen työtason sekä integroidut kodinkoneet. Vaikka valkoisia tiililadottuja välitiloja näkee nyt paljon kaikkialla olen niihin edelleen tosi ihastunut ja valitsisin sen itselleni myöskin.
Keittiöremonttia meillä ei tule vuosiin, mutta ajatuksen tasolla voi asian kanssa leikkiä. Keittiö on virheettömässä kunnossa joten ei senkään puoleen olisi tarvetta tai järkeä remontoida, mutta olen silti miettinyt millä tavalla saisi keittiöön pientä kasvojenkohotusta. Välitilan laattoja voisi vaihtaa niiden saumojen hankalan puhtaanapidon takia ja olen myös miettinyt jos tammenvärisiä mdf-levyjä voisi maalata valkoiseksi ja vaihtaa työtason massiivipuiseen. En vaan tiedä tulisiko lopputuloksesta riittävän hyvä ettei koko keittiö menisi pilalle, vaikka olen kyllä konsultoinut alan ammattilaisia ja heidän mukaan se kyllä kuulemma voisi onnistua.
Mutta nyt mennään tällä keittiöllä näin kuin se on ja paljon saa jo ilmeen muuttumaan esim. tuoreilla yrteillä ja muilla pienillä jutuilla. Ja maku saattaa vielä muuttua monesti tässä matkan varrella.

Mukavaa uutta viikkoa!

———–

Har inte visat bilder på vårt kök värst ofta och tror att jag inte överhuvudtaget har visat bilder på köksskåpen. Det beror säkert på att jag inte är alldeles du med köket och jämfört med dagens strama och moderna kök känns vårt redan gammalmodigt.

Vår köksinredning, liksom alla övriga skåp hos oss, är från Isku Kök eftersom de hörde till huspaketet i tiden. Kavliteten har vi varit mer än nöjda med och på basen av det skulle jag kunna tänka mig att välja ett Isku kök på nytt. Dessvärre var kundbetjäningen som vi fick för dryga sju år sedan inget att skryta med, upplevde att jag fick inga bra råd eller ideér av köksförsäljaren och han verkade inte alls nöjd fast vi valde mycket utöver det som husfirman hade ritat in. Nå, man vet inte vad som låg bakom eller var orsaken och det är ju redan jätte länge sedan.

Om jag nu skulle planera ett nyt kök åt oss skulle jag säkert vara klokare på många sätt och skulle också antagligen välja ett kök i en mer tidlös stil med lådor och skåp utan beslag, som man kan se på ritningarna jag gjorde under min studietid för drygt ett år sedan. Jag skulle flytta diskhon närmare kyl-och frys och skulle också flytta bort spisen från knuten för att få mer arbetsyta runt omkring. Just nu har vi rätt kanppt om arbetsyta mellan diskhon och spisen, vilket märks speciellt då vi är två kockar i köket. Skulle också välja mer öppna hyllplan och en bänkskiva i massivt trä samt integrerade köksmaskiner. Trots att man just nu ser mycket vitt kakel i tegelformat överallt så är jag väldigt förtjust i det och skulle välja det också.

En köksrenovering kommer inte att bli aktuell hos oss på åratal, men det är ändå roligt att leka med tanken. Köket är i utmärkt skick så det skulle inte alls vara nödvändigt eller förnuftigt att förnya det, men vi har ibland funderat på hur man skulle få ett litet ansiktslyft med små medel. Kaklen kunde bytas ut eftersom fogarna är väldigt svåra att hålla rena. Har också funderat på om man kunde måla de ekfärgade mdf:skivorna vita men undrar om slutresultatet skulle bli tillräckligt bra så att man inte förstör hela köket. Jag har konsulterat sakkunniga inom det området som nog menat att det skulle gå bra.

Nu får köket ändå vara som det är och med små saker som t.ex. färska örter och annat smått får man ett annat helhetsuttryck. Och smaken hinner ändra sig många gånger med tiden ännu.

Ha en bra vecka!

4 Comments on “AJATUKSIA KEITTIÖSTÄ | TANKAR KRING KÖKET

  1. Keittiöpohdintoja olen minäkin tässä viime aikoina pyöritellyt. Kun muutimme tähän nykyiseen kotiin, olivat edelliset asukkaat tehneet juuri mittavat lattiasta kattoon ulottuvan remontin, eli emme nähneet syytä miksi alkaisimme hyvää ja toimivaa muuttamaan. Suurilta linjoiltaan keittiömme on oikein toimiva ja tykkään sen modernista ja tätä päivää olevasta ilmeestä, mutta värimaailma ei ole sitä minua. Siksi haaveilenkin valkoisesta keittiöstä, joka antaisi sopivan neutraalin taustan erilaisille sisustusratkaisuille :). Onneksi haaveilu ei ole kiellettyä, joten ehkäpä seuraavan kodin keittiö on sellainen kuin haluan. Aurinkoista päivää!

  2. Oikeassa olet, onneksi saa aina haaveilla ja se ei maksa mitään 🙂 Valkoinen keittiö on minunkin mielestä paras ja juuri meillä nuo tammenväriset osat on ne mitkä häiritsee minun silmää eniten vaikka olen ne joskus jopa itse valinnut… 🙂 mutta niin se maku muuttuu ajan kanssa ja aina tulee niin paljon uutta ja ihanaa markkinoille. Aurinkoisia päiviä sinullekin ja kiitos kun jätit kommentin <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.