Keittiössämme on tällä hetkellä eriparia olevat tuolit pöydän ympärillä, kaksi Ikean valkoista Ingolfia ja kaksi vuosia sitten Posion Pentikin löytönurkasta löydettyä valkoista tuolia. Pentikin tuolit ovat malliltaan samanlaisia kun kuvissa näkyvä ruskea tuoli. Nostin kokeeksi työhuoneen ruskean tuolin kuvausta varten keittiöön ja oikein kivasti se itse asiassa siihen sopiikin. Olen etsiskellyt ruokapöydän tuoleja jo pidemmän aikaa, mutta en osaa päättää millaiset ja budjettikin on rajallinen joten toistaiseksi mennään näillä jo olemassa olevilla. Haluaisin ehkä tuleviin tuoleihin jotain väriä, luultavimmin joku kaunis harmaa tai musta, täytyy miettiä ja katsoa ajan kanssa.

Keittiössä on kokeiltu myös valkoista puusohvaa ikkunan alla jolloin pöytä oli käännetty toisinpäin. Puusohva oli sinänsä oikein mukava ja tykkäsin kun siihen sai tyynyjä ja taljan talveksi ym. mutta käytännössä se oli hankala. Ruokailuasento oli huono kun pöytä jäi liian kauaksi ja toisaalta sohvalle oli myös hankala mennä. Nyt puusohva on varastossa ja mietin sen kohtaloa. Ruokapöydän ympärille mahtuisi periaatteessa kuusi tuolia mutta arkikäytössä neljä-viisi ovat meille riittävät ja pöydän päähän saa tarvittaessa nostettua jakkaran tai tuolin.

Tänään ei ole auringosta tietoakaan ja ulkona on taas pilvistä sekä harmaata.
Toivotan kaikille mukavaa tiistaita.

———-
För tillfället har vi olika par stolar runt köksbordet, två vita Ingolf från Ikea och två andra vita stolar som jag för flera år sedan hittade i fyndhörnan på Pentik i Posio. Stolarna från Pentik har samma modell som den bruna på bilden. Prövade på skoj den bruna stolen från arbetsrummet i köket och den passar ju egentligen rätt så bra där också. Har redan en längre tid sökt nya stolar till köket, men kan inte bestämma mig hurdana och budgeten är begränsad, så vi kör med de vi har tillsvidare. Tror jag vill ha någon färg på de kommande stolarna i framtiden, kanske en vacker grå eller svart.
En tid hade vi en vit träsoffa under fönstret i köket och då var bordet svängt på andra hållet. I princip var det inget fel på träsoffan och jag tyckte om då man fick dynor och fårskinn mm. på soffan, men i praktiken var den lite opraktisk. Det var obekvämt att äta eftersom bordet blev längre ifrån och det var svårt att komma in bakom bordet till soffan. Träsoffan är nu ute i förrådet och jag funderar vad vi skall göra med den. Det skulle finnas rum för sex stycken stolar runt bordet, men för vårt vardagliga behov räcker det med fyra-fem stycken och man kan lätt vid behov lyfta en pall eller någon annan stol till ändan av bordet.

Ingen sol idag ser det ut som, grått och mulet igen.
Önskar alla en bra tisdag.

6 Comments on “ERIPARI TUOLIT | OLIKA PAR AV STOLAR

 1. Ihana tuo ruskea tuoli!
  Itsekin olen välillä miettinyt puusohvaa keittiön pöydän ääreen, sillä minun lapsuuden kodissa oli sellainen ratkaisu aikanaan. Se on vaan vähän epäkäytännöllinen loppujen lopuksi

 2. Kiitos, itsekin yllätyin että se ruskea tuoli näyttää tuossa ihan kivalta 🙂 Tykkäsin kovasti puusohvasta ja sen antamasta kodikkaasta ilmeestä, mutta käytännössä se osoittautui vähän hankalaksi. Silti välillä mietin jos sen ottaisi sisälle takaisin 🙂

 3. Oi että kun teillä on niin kaunista 🙂
  Hyvältä tuo ruskea penkki näyttää valkoisen
  pöydän ääressä. Tuo kontrastia mukavasti <3

 4. Voi, sydämellinen kiitos <3 Totta tuo ruskea tuo kivasti kontrastia ja kuvia nähdessäni ajatus siitä että tulevissa tuoleissa tulee olla väriä vahvistui. Välillä näkee kuvista paremmin 🙂 eikä tuo ruskea ole paha ollenkaan, ehkä täytyisi katsoa jos löytäisi samanlaisia ruskeita lisää 🙂

 5. Ruskea tuoli tuo sopivasti yllätystä ja särmää rauhalliseen, valkoiseen pöytäryhmään! Sopii erittäin hyvin! Ja toimii tuon kauniin maton kanssa myös yhteen. 🙂

 6. Kiitos Pia, olen aivan samaa mieltä kanssasi 🙂 olisi tehnyt mieli jättää tuoli tuohon, mutta tarvitsen sitä työhuoneessa toistaiseksi 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.