Ihanat papukaijatulppaanit, näitä olen metsästänyt jo jonkin aikaa tuloksetta mutta eilen löysin, juuri sopivasti viikonloppukukiksi. Toivottavasti kestäisivät jonkin aikaa, auttaisi toki jos aina yöksi pystyisi nostamaan niitä viileään. Jos ei tule yöksi pakkasta niin ne voi laittaa ulos terassille suojaisaan paikkaan. Mielestäni tulppaanien kestävyys on huonontunut viime aikoina, ne ovat yleensä valmiiksi jo hieman ylivenähtäneen näköisiä kaupassa. Oletteko muut huomanneet saman vai onko minulle vaan osunut huono valikoima kohdalle?
Viikonloppu edessä, meillä se sujuu kotoilun merkeissä. Säätiedotus lupailee sunnuntaiksi melkein kymmenen lämpöastetta tänne meille, uskomatonta mutta ihanaa. Olisi tarkoitus siivota pois havut ym. tulevasta kasvihuoneesta. Siellä roikkuu edelleen jopa joulutähdetkin, hups 🙂 Jos sinne uskaltaisi jo muutaman kevätkukan ostaa kun on kuitenkin sisätila, paitsi ei lämpöjä tietenkään.
Parasta perjantaita kaikille!
———-
Ljuvliga papegojtulpaner, har letat efter sådana redan en längre tid men utan resultat. Igår hittade jag äntligen, alldeles lagom till en fredagsbukett. Hoppas de håller sig en tid, skulle ju hjälpa om man kunde ställa dem svalt om natten. Om det inte blir frost på natten kan man ju i princip ställa ut dom på terassen. Tycker att tulpanerna har blivit mindre hållbara på senaste tiden och ofta ser de redan färdigt lite ”gamla” ut i butiken. Har någon annan lagt märke till samma sak eller är det bara jag som stött på ett dåligt utbud?
Veckoslutet ligger framför och här blir det hemmamys för hela slanten. Väderprognosen utlovar upp till tio värmegrader till söndagen, ofattbart fast härligt. Skall försöka hinna med att städa ut granriset osv. ur det blivande växthuset och där hänger visst också fortfarande julstjärnorna, hups 🙂 Kanske man skulle våga sig på att sätta några vårblommor dit då det ändå är tak och väggar runt omkring så frosten kommer inte så lätt åt.
Önskar den bästa fredagen till alla!

11 Comments on “PERJANTAIKIMPPU | FREDAGSBUKETT

 1. Olen huomannut saman että tulppaanit ovat nykyään aika
  huonoja. Sen takia suosin neilikoita tai helmililjoja kun ne
  kestävät huomattavasti pitempään. Tuntuu, että aina kun
  menee kauppaan ne samat tulppaanit ovat tarjolla viikosta
  toiseen.
  Tuo siivous on ihana kevään merkki. Itsekin raivaan juuri
  vaatehuonetta ja kaappeja. Kaikki ylimääräinen myyntiin.
  Kaikkea sitä ihminen hamstraakin, jos joskus tartteisi ja
  vuoden päivät se kyseinen tavara on kaapissa ollut. 😉

 2. Hyvä että joku muukin on samaa mieltä tämän päivän tulppaaneista. Nämä ovat vasta minun kolmas nippu tänä vuonna, en ole viitsinyt ostaa kun eivät kestä. Olen myös mielummin ostanut neilikoita tai helmililjoja ym. kestävämpiä.
  Totta siivousvimma on kevään merkki 🙂 Täällä olisi myös käytävä kaappeja läpi koska sitä tavaraa toisaan aina kerääntyy. Minulla on nyt muutamana kesänä aina ollut kirpparipöytä viikon verran ja se on ollut hyvä tapa karsia nurkista tavaraa 🙂

 3. Olen huomannut saman tulppaaneista. Pahimillaan ovat olleet hyviä vain päivän tai kaksi. Viimeisin kimppu tosin oli poikkeus ja kesti kivana melkein viikon!

 4. Harmi että sinullekin on osunnut huonosti kestäviä, mutta mukavaa että edes yksi kimppu kesti paremmin. Jotain on kyllä tapahtunut tulppaaneissa viime vuosina, koska mielestäni ne oli tosiaan ennen kestävämpiä ja tuoreempia, tuntuu myös että valinnanvaraakin oli enemmän. Ihanaa alkavaa viikonloppua!

 5. Harmi että tulppaanien laatu on heikentynyt koska ne ovat niin ihania, mutta onneksi löytyy muita kestävämpiä kukkalajikkeita. Neilikka on kyllä paras ja tosi kaunis kukka. Niitäkin löytyy niin paljon erilaisia. Olen myös suosinut niitä viime aikoina. Mukavaa viikonloppua!

 6. Viime keväänä ostin kevään viimeisen tulppaanikimpun kukkakaupasta ja se kimppu kesti pitkään kauniina! Selkeä ero markettikimppuun… Liekö aina näin, en tiedä…ostan yleensä aina ruokakaupasta. Neilikoita taidan suosia tämän kevään. Minulla on neilikkakimppu kestänyt jo kolme viikkoa. Nyt lyhyeksi katkaistuina ovat pienessä maljakossa ja edelleen kauniita ja hyvässä kunnossa 🙂

 7. Hyvä pointti, voi olla että eroa on marketti ja kukkakaupan välillä, itse olen tänä vuonna ostanut pari perustulppaanikimppua ja niiden säilyvyys oli tosi heikko. Nämä papukaijat (kukkakaupasta) näyttävät edelleen hyviltä jo neljättä päivää, joten selkeä ero, mutta se näkyi tietenkin myös valitettavasti hinnassa, papukaijat oli muutaman euron kalliimmat. Neilikat ovat parhaimpia, minäkin katkaisen ne aina lopuksi ihan lyhyiksi, säilyvät niin hyvin 🙂

 8. Kaunis kimppu – molemmat mun tämän hetken lempikukat yhdessä 🙂 Nuo papukaijatulppaanit ovat yleensä kestävämpiä kuin normitulppaani. Minulla kestivät jouluna kaksi viikkoa. Ja ne kasvavat varttakin paljon ”kauniimmin” eli alkavat nätisti roikkua.

  Mulla tosin kävi juuri papukaijojen kanssa huono säkä – kestivät vain pari päivää ja sitten muuttuivat ruskeiksi 🙁 Tänä talvena on kuulemma (olen kuullut jo paristakin eri kukkakaupasta) sadossa ollut jotain vikaa eli kukka ikäänkuin kuivahtaa ennen aikojaan. Lempikukkakaupastani ovat lähettäneet papukaijoja paluupostissa takaisin tuon syyn vuoksi.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

 9. Kiitos kommentistasi <3 Pidän myös siitä kun nuo papukaijat alkavat ihanasti roikkumaan, kimpusta tulee niin mukavan rennon näköinen :)
  Harmi että sinulle osui huonot yksilöt, itse myös huomasin että muutamat (varsinkin nuo valkoiset) eivät auenneet ja muuttuivat ruskeiksi, eli ilmeisesti sama vika niissä. Nuo vaaleanpunaiset aukesivat kaikki eivätkä tulleet ruskeiksi.

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin, toivottavasti aurinko näyttäytyisi edes vähäsen, alkaa tämä harmaus jo riittämään.

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.