Sunnuntaina otin kameran esille aikomuksena kuvata rungollista rosmariinia mutta huomattuani että kissa makaa lempipaikassaan kaapin päällä päädyinkin kuvaamaan enimmäkseen sitä. 🙂
Kissa on viime aikoina keksinyt hypätä olohuoneen ruokapöydältä ylös mustan korkean kaapin päälle. Siellä on ilmeisen hyvä tähystyspaikka josta näkee ulos kahteen suuntaan ikkunoista. Tarkkailun lomassa siellä voi ottaa pienet nokoset tai jyrsiä vähän emännän viherkasvia. 🙂 Kaappi vaan on saanut hieman kynsien raapimisjälkiä joka valitettavasti näkyy maalipinnassa.
Kissamme on kymmenen kuukautta vanha kolli, varsin hellyyttävä ja seurallinen tapaus. Erittäin kiltti ja ihmisrakas luonteeltaan. Pienempänä hänen nenänsä oli pikimusta, mutta ajan kanssa nenä on tullut vaaleammaksi. 
Sitten kissasta siihen rosmariiniin. Oliivipuuta olisin halunnut, mutten löytänyt, joten päädyin rungolliseen rosmariiniin, ajaa melkein saman asian ulkonäöltään. Onko kellään antaa hyviä hoitovinkkejä, netistä nimittäin luin että on varsin vaativa hoidokki tuo rosmariini. Olisi mukavaa jos saisin sen säilymään elossa kesään asti jolloin voisin laittaa sen ulos terassille. Rosmariini olohuoneessa voi kuulostaa hassulta mutta mielestäni se sopii niin hyvin tuohon jakkaran päälle ja saa ainakin valoa terassioven kautta.
Mukavaa päivää!
———-
På söndagen tog jag tag i kameran med avsikt att fotografera rosmarinen, men då jag såg att katten låg på sin favorit plats uppe på skåpet blev det att jag fotade mer katten än rosmarinen 🙂

Katten har på senaste tiden fått för sig att hoppa upp på det höga svarta skåpet, han tar fart från bordet där bredvid. Där uppe är det säkert en bra utkiksplats med utsikt åt två olika väderstreck genom fönstren. Medan man håller utkik kan man också ta sig en tupplur eller tugga lite på mattes grönväxt 🙂 Skåpet har tyvärr också fått sig några repor av klorna.

Katten vår är nu en tio månader gammal liten gubbe, så gó och söt, han är väldigt sällskaplig och snäll. Då han var mindre var nosen alldeles becksvart men har nu bleknat med tiden.

Sedan från katten till den där rosmarinen. Sökte egentligen ett litet olivträd men lyckades inte hitta så det fick bli en fin rosmarin på stam istället. Har någon goda skötselråd så tar jag tacksamt emot. Läste nämligen sedan på nätet att rosmarinen är väldigt svårskött, men skulle vara roligt att hålla den vid liv till sommaren då jag kan lyfta ut den på terassen. Att ha en rosmarin i vardagsrummet kan låta lustigt men jag tycker den passar så bra där på lilla pallen och där får den ljus också från den närliggande terassdörren.

Ha en trevlig dag!

12 Comments on “YRTISTÄ KISSAAN | FRÅN ÖRTEN TILL KATTEN

 1. Aivan ihana ja viehättävä kolli <3 täällä niin kissa rakas :) kahden pienen neiti karvatassun äiti :)

  Tuo on upea rosmariini 🙂 olen samaa miettinyt kun oliivipuu taitaa viimeisiä vedellä harmiksi. Toisaalta en tiedä osaisko enää olla ilman oliivipuuta 🙂

 2. Rungollisesta rosmariinista ei ole kokemusta, mutta yritän parhaillaan kasvattaa rosmariinia siemenestä. Tällä hetkellä ei näytä kovin lupaavalta 😀
  Ihana kisu ♡

 3. Noki en liten linslus, men han är så sööt, så nog måste han få komma på bild.<3
  Rosmarinen vet jag inget om, men hoppas du får den och lyckas.:)

 4. Kiitos 🙂 on kyllä ihana kissa ja koko perheen lellikki 🙂 Ensimmäinen kissamme kuoli viime kesänä vaan 2-vuotiaana, onneksi tämä ihanuus muutti meille sitten loppukesästä. Ihana oli meidän ensimmäinenkin kissa ja ikävä oli niin suuri.

  Tyypillisesti näin seuraavana päivänä sitten niitä oliivipuita kaupassa 🙂 ehkä sellainen on vielä hankittava… 🙂

  Aurinkoa päivääsi!

 5. Kiitos <3 Minulla joskus ollut sitä tavallista rosmariinia ruukussa mutta en sen kanssa onnistunut niin ehkä oli virhe ostos koko rosmariini :) mutta katsotaan miten käy :)

  Innolla kuulen enemmän sinun yrttiprojektista jossain vaiheessa. Itse en ole koskaan kasvattanut siemenestä. Viime vuonna taisi minulta jäädä kaikki yrtit istuttamatta kun oli niin kylmä alkukesä, tänä vuonna on kyllä laitettava, on niin ihanaa hakea ruoanlaitton omalta pihalta.

  Aurinkoista päivää sinulle!

 6. Jo, Benita han brukar nästan alltid komma så fort kameran åker fram 🙂
  Vi får se hur det går med min rosmarin, tror nog den säkert mislyckas, men vet sedan i all fall att man inte ska försöka sig på en sådan på nytt 🙂

  Solig onsdag till dig!

 7. Ihastuin myös rosmariiniiin mutta sitten luin että on kai aika vaativa 🙂 saa nähdä miten sen kanssa käy koska en minäkään mikään viherpeukalo ole 🙂

 8. Instan puolella jo ihastelin kissaanne, niin söpö ja lutuisen näköinen tapaus 🙂 <3. Ja hauska idea laittaa rosmariini olohuoneeseen, mielestäni se sopii sinne oikein hyvin :). Tuleeko siitä minkäänlaista tuoksua ympäristöön?
  Aurinkoista päivää!

 9. Kiitos kommentistasi Tiia <3 Kissa on kyllä aika söpöläinen :)
  Rosmariinista ei lähde tuoksua, tai en ainakaan ole huomannut, vaan jos sitä koskee niin jää sormiin tuoksua. En uskalla käyttää sitä ruoanlaitossa kun ei tiedä millä se on saatettu myrkyttää, vaikka Plantagenissa se oli kyllä siellä muiden yrttien seassa. Pidän sitä viherkasvina 🙂

  Aurinkoa sinunkin päivääsi!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.