Perheessämme pidetään rahkasta ja se onkin helppo välipala, rahkan sekaan vaan marjoja tai hedelmiä. Tällä hetkellä sitruunarahka on minun ja tyttären suosikki. Tässä eräänä päivänä tein hieman näyttävämmät annokset meille pieneen lasipurkkiin. Murustin täysjyvä digestivekeksin ja laitoin kerroksittain kotimaisia vadelmia ja sitruunarahkaa, erittäin helppo ja nopea sekä ennenkaikkea maukas välipala. 
Odotan niin  kesää ja tuoreita kotimaisia marjoja, joko suoraan metsästä tai ostettuna torilta. Villivadelma on minun ykkönen marjoissa ja toivon että tänä kesänä tulisi satoa, viime vuonna sain poimittua vain vajaa puoli litraa mutta sitä edellisenä kesänä poimin useita litroja jopa niin paljon että pystyin pakastamaan niitä. Puutarhavadelma on näyttävä mutta ei maistu läheskään samalta kuin villivadelma.
Mukavaa torstaita.
———-
Alla i vår familj tycker om kvarg och det är ett mycket enkelt mellanmål, bara att blanda med lite bär eller frukter i kvargen. Min och dotterns favorit just nu är citronkvarg. Här om dagen gjorde jag några litet festligare portioner åt oss till mellanmål i en liten glasburk. Smulade ett digestivekex av fullkorn och sedan lade jag inhemska hallon samt kvargen i lager på varandra i burken, mycket enkelt, snabbt och framförallt smakligt. 
Längtar till sommaren och inhemksa bär, direkt från skogen eller torget. Älskar mest av alla bär vildhallon och jag hoppas på en god skörd i sommar, förra sommaren fick jag ihop endast en halv liter, men sommaren där innan lyckades jag hitta flera liter. Trädgårdshallonen är stora och vackra men smakar inte nära på så gott som vildhallonen.
Trevlig torsdag.

6 Comments on “RAIKAS VÄLIPALA | FRÄSCHT MELLANMÅL

 1. Täällä tehdään samalla tyylillä usein rahkaa 🙂 Ts. esim. viikonloppuisin paremmaksi jälkkäriksi 🙂 Keksiä murustaen sekaan ja marjoja. Kaikki sitten kerroksittain 🙂 On kyllä todella suurta herkkua! <3

  Aivan ihanat kuvat! <3 Vadelmat <3 <3

 2. Oi mitä herkkua! 🙂 Itse tykkään eniten välipalana maustamattomasta rahkasta marjojen kanssa. Muille ei maistu, joten jälkkärirahkoihin tulee sekoitettua kermavaahtoa ja sokeria. Onhan sekin hyvää. Pitäisikin tehdä vaihteeksi maustetusta versiosta.
  Ihanat kuvat!

 3. Oi! Näyttää niin herkulliselta <3 täällä odotellaan myös malttamattomana tuoreita kesän marjoja 🙂

 4. Tämä on kyllä tosi helppo ja nopea sekä kaiken lisäksi siitä saa aika näyttävän näköisen kun tekee kerroksittain. Itse keksin vasta äskettäin että voisi myös murustaa sinne keksiä joukkoon joskus.
  Kiitos paljon <3

 5. Itse syön mielelläni maustamatonta jugurttia mutta en rahkaa, siinä saa olla jotain pientä makua 🙂 Rahka on niin helppo ja nopea sekä älyttömän hyvää.
  Kiitos paljon <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.