Näin perjantain kunniaksi on hyvä aika palata siihen kakkuun mikä vilahti aikaisemmin jo vappukuvissa. Tein ensimmäistä kertaa tälläisen sitruunaisen mutakakun. Yllätyin positiivisesti sillä kakku oli todella raikas. Viimeistään kesällä teen seuraavan kerran koska voin kuvitella että se maistuu taivaalliselta helteisenä kesäpäivänä. Ulkonäöltään minun kakkuni ei ole ehkä paras mahdollinen johtuen siitä että minulla oli hieman hankaaluuksia irrottaa se vuoasta. Tästä viisastuneena taidan tehdä sen ensi kerralla suoraan matalaan piirakkavuokaan josta sen voi tarjota. Mutta kakun pienet kosmeettiset virheet korjautuivat helposti tomusokerilla ja itse pidän hieman rustiikkisen näköisistä kakuista, ei ne niin täydellisiä tarvitse olla.
Sitruunainen mutakakku
150 g voita
1 kpl sitruuna (luomu)
2 kpl kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoa
Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä. Voitele vuoka, halkaisija noin 20 cm. Pese sitruuna huolellisesti ja kuivata se pesun jälkeen. Raasta sitruunankuori (ainoastaan keltainen osa, ei valkoista) ja purista mehut sitruunasta talteen. Vatkaa sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja sitruunankuori sekä mehu. Lisää lopuksi sulatettu voi ja vehnäjauhot taikinaan. kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 150´C uunissa noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Voit halutessasi tarjoilla kevyesti vatkattua kermaa kakun kanssa.
Suloista perjantaita!
———-
Så här fredagen till ära är det passligt att återgå till kakan som skymtade på bilderna från valborg tidigare i veckan. Gjorde för första gången en kladdig citronkaka och blev själv överraskad hur god den blev. Kakan är syrlig och frisk i smaken och tänker mig att den smakar ytterst gott en varm sommardag. Utseendet på min kaka är kanske inte det bästa eftersom jag hade svårt att få den ur formen. Lärde mig att nästa gång gör jag den direkt i en låg pajform varifrån man kan servera den. De små sprickorna korrigerades lätt med lite florsocker och själv föredrar jag kakor som inte är så precis till utseendet. 
Kladdig citronkaka
150 g smör
1 st citron (ekologisk)
2 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Smörj en form, diameter ca. 20 cm. Tvätta citronen noggrannt och torka den väl. Riv skalet (endast det gula, inte vita) och pressa ur saften. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Tillsätt vaniljsockret och citronskalet samt saften. Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet och blanda om till en slät smet. Häll smeten i den smorda formen och grädda i 150´C i ca. 35 minuter. Låt kakan svalna och pudra över lite florsocker. Kakan kan serveras med lätt vispad grädde.
Önskar den bästa fredagen!

11 Comments on “SITRUUNAKAKKU | CITRONKAKA

 1. Nam nam 🙂 tämä näytti niin herkulliselta jo viimeksi ja nyt vielä… 🙂 ja kakkuhan näyttää ihan täysin onnistuneelta 🙂

  Iloista perjantaita <3

 2. Ihanan näköinen kakku ja varmasti herkullinen! Tätä täytyy ehdottomasti testata 🙂

 3. Kiitos <3 Kakku meni todellisuudessa ihan rikki mutta sain sen aika hyvin paikattua :)

  Ihanaa sunnuntaita <3

 4. Nyt mä tätä leivoin ja kun aloin katsomaan niin eihän se noussut juuri ollenkaan. Aloin miettimään ohjetta, niin eihän tuossa ole leivinjauhetta ollenkaan? Onko tarkoituskin?

 5. Kakku ei juurikaan nouse ja jää tosi littanaksi. Tarkistin alukperäisestä ohjeesta niin siinä ei ole laisinkaan leivinjauhetta, eli resepti pitää kyllä paikkaansa. Googlasin äsken myös sekä suomeksi että ruotsiksi tällaista kakkua ja muutamat reseptit katsoin läpi eikä niissäkään ollut leivinjauhetta. Alkuperäinen ohje on täältä http://www.recepten.se/recept/citronkladdkaka.html

  Harmi jos kakku oli sinulle pettymys. Kiitos kuitenkin huomiostasi koska ainhan näihin ohjeisiin voi vahingossa tulla virheitä 🙂 Ihanaa ja aurinkoista maanantaita <3

 6. Itsekin sitten vielä googlailin vastaavia ja eihän niissäkään tosiaan ollut leivinjauhetta. Tosin kun sinun kuvista ajattelee niin ei paljon paksumpi sinunkaan kakku ole ollut. Muuten kyllä oli hyvän sitruunan makuinen. Meillä ei vaan muut ole niin innostuneita sitruunan makuun 😀
  Ihanaa alkanutta viikkoa! <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.