Vaikka kesä tuntuu juuri nyt hyvin kaukaiselta kun katsoo ikkunasta ulos ja takassa rätisee tuli niin laitan muutaman kesäisen kuvan pelargoneistani tänne. Ehkä edes niistä saa vähän kesäistä tunnelmaa, jos ei muuten. Eilinen myrsky ja kaatosade alkoi jo kovasti harmittamaan mutta sitten päätin etten hukkaa energiaani pettymykseen sään suhteen sillä siihen en kuitenkaan voi vaikuttaa millään lailla. Mutta omaan asenteeseen voin sen sijaan vaikuttaa, joten päätin että aion fiilistellä kesäjutuilla vaikka sitten toppatakkiin pukeutuneena.
Kuvissa pelargonit jotka sain mieheltäni äitienpäivänä, ovat vielä tuossa penkillä ja odottavat lopullista sijoittelua kunhan säät vähän lämpenevät. Valitsin siis kaksi perinteistä vaaleanpunaista Mårbackaa, yhden hennon vaaleanpunaisen Nikolai-pelargonin ja sitten yhden ihan uuden ja ihastuttavan tuttavuuden nimeltä Apple Blossom. Apple Blossomilla on omenapuunkukkia muistuttavat kukat, erityisen ihana tuo vaaleanpunainen reunus kukassa. Kasvihuoneeseen olemme myös istuttaneet kaksi viiniköynnöstä joiden lehdet eivät vielä ole puhjenneet mutta jotka toivottavasti alkaisivat kiipeämään ylöspäin kattoparruja kohti. 
Mukavaa helatorstaita ja oikein ihanaa vapaata kaikille joilla pidempi sellainen on. Itse en ole huomenna vapaa, mutta silti tuntuu jo ihan viikonlopulta tänään. Illalla jännitetään varmasti jääkiekkoa, aion jopa itse oikein katsoa tänään.
———-
Trots att sommaren känns ganska så avlägsen just nu då man tittar ut genom fönstret och elden sprakar i brasan så bjuder jag på några somriga bilder av mina pelargoner idag. Kanske dom ger oss lite sommakänlsa om inte annat. Blev igår riktigt ledsen på det eviga regnet, stormen och rusket överlag, men bestämde mig sedan att inte ödsla min energi på att låta mig störas över vädret, det kan jag ju ändå inte påverka. Men min egen inställning kan jag däremot påverka så jag bestämde mig att njuta av sommarkänslan fastän det skulle kräva att klä sig i vinterjackan igen.
På bilderna ser ni pelargonerna jag fick av min man på morsdagen, dom får stå på bänken ett tag till ännu tills jag placerar dom på sina platser när vädret blir varmare. Valde alltså två traditionella ljusrosa Mårbackor, en blekrosa Nikolai och sedan en nyhet för mig, nämligen den ljuvliga Apple Blossom. Blommorna på Apple Blossom påminner alltså om blommorna på äppelträden, speciellt förtjusande är den rosa kanten på blommorna. Vi har också planterat två vinrankor i växthuset som ännu inte har fått blad, men som förhoppningsvis kommer att klättra uppåt mot takbjälkarna.
Trevlig Kristi Himmelfärdsdag till alla och en skön ledighet till er alla som har en långhelg framför sig. Själv är jag inte ledig imorgon, men det känns ändå som veckoslut redan. Ikväll blir det säkert en spännande ishockeymatch som jag tänkte titta på själv också den här gången.

8 Comments on “PELARGONIT RIVISSÄ | PELARGONER PÅ RAD

 1. Näissä kuvissa on niin ihanan kesäinen tunnelma <3. Onko pelargoni helppohoitoinen? Nyt minua jotenkin viehättää tuollaiset vanhanajan kukat, ja ajattelinkin, että kestäisiköhän pelargoni minun hoidossani :)... Mukavaa loppuiltaa!

 2. Kiitos <3 On helppohoitoinen, minulla on ollut joka kesä leikkimökin ikkunoissa ja hyvin ovat pärjänneet. Ei saa kastella liikaa ja multa saa jopa kuivahtaa välillä ja annan aina sitten pienen lorauksen vettä kun kastelen sekä silloin tällöin kesäkukkalannoitetta. Pelargoni ei tykkää joutua suoraan vesisateeseen. Kuivuneet kukat nyppäisen irti varsineen ja kellastuneet lehdet myös.

  Minulle on myös nyt iskenyt joku ”mummola”kausi, ei kuitenkaan liiaksi mutta sillai vähäsen, pientä maalaishenkeä kesään 🙂

  Leppoisaa iltaa sinullekin <3

 3. U p e a t ja niin viehättävät kuvat 🙂 tähän kauniiseen mutta kylmään iltaan juuri täydennys <3 näitä jaksaa ihailla :)

  Mukavaa tulevaa viikonloppua <3

 4. Kiitos <3 Illasta tuli niin kaunis, tuuli tyyntyi ja olen ihaillut kaunista auringonlaskua.

  Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

 5. Kiitos <3 Toivottavasti sinnekin pian tulee pelargoneja myyntiin. Täällä kaupoissa on jo kaikki kesäkukat ym. tarjolla mutta ei niitä vielä uskalla ostaa kun on niin kylmä aina vaan. Mukavaa viikonloppua 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.