Ihana viikonloppu takana, aurinkoa, vähän lämpöä, linnun laulua ja useita tunteja ulkona puuhastellen. Vaikka viikonloppu oli työn täyteinen niin silti olo on virkeä näin hieman sateisena maanantaina, eli valo ja aurinko tekevät ihmeitä 🙂
Leikkimökki, tai itse asiassa koko perheen kesähuone, on nyt valmiina kesään. Ikkunat on pesty, lattiat kuurattu ja lelut ym. ovat pestynä. Leikkimökki oli ensimmäinen piharakennus joka pihalle rakennettiin ja se on pääosin rakennettu rakennusajalta ylijääneistä puutavaroista (sen takia yhdellä seinällä on kapeampi paneeli kun muilla seinillä). Suunniteltiin leikkimökki niin että se on myös aikuiselle mukava paikka ja että sille on käyttöä myös leikkimökki-ajan jälkeen. Tunnearvoltaan tällä pienellä mökillä on iso paikka meidän kaikkien sydämessä. Varsinkin tyttärelle tämä paikka on täynnä ihania muistoja hänen rakkaasta isomummostaan, täällä he istuivat ja leikkivät monesti kesäisin.
Kesällä mökki on päivittäin käytössä, tänne on ihana tassutella kahvikupin kanssa ja ruoan jälkeen voi heittäytyä pitkäkseen ja vaikka ottaa pienet torkut. Yhdessä nurkassa on leikkikeittiö ja pienessä kaapissa säilytetään värikyniä, kesälukemista ja muuta pientä askartelumateriaalia. Äidille on pino kesäisiä sisustuslehtiä. Valkoinen korituoli on minun lapsuudestani, sain sen aikoinaan omaan huoneeseeni, joten ikää tuolilla taitaa olla kohta lähemmäs kolmekymmentä vuotta. Mökin ulkopuolella on viinimarjapensaita ja mansikkamaa josta voi juosta hakemaan auringon kypsyttämiä marjoja suoraan pensaasta. 
 Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa!
———-
Vilket härligt veckoslut vi hade, sol, lite värme, fågelsång och flera timmar ute på gården. Trots att vi jobbat på mycket under veckoslutet känner man sig ändå pigg så här en regnig måndag, ljuset och solen gör underverk 🙂
Lekstugan, eller egentligen är det nog hela familjens sommarrum, är nu klart för sommar. Fönstren är tvättade, golvet skurat och alla leksaker mm. är tvättade. Lekstugan är den första gårdsbyggnaden vi byggde och den är mestadels byggd av virke som blev över från husbygget (därför har ena väggen en smalare panel än de andra väggarna). Vi planerade lestugan så att den är trevlig också för en vuxen och att det finns använding för den också efter lekstuge-tiden. Den här lilla stugan har ett stort känslovärde för oss alla. Speciellt för vår dotter är stugan fylld med fina minnen av hennes kära gammelmormor, här brukade dom sitta och leka tillsammans om somrarna.
Under sommaren är stugan dagligen i använding, det är så mysigt att tassa hit med sin kaffekopp eller ta sig en tupplur efter maten. I ett hörn finns lek-köket och i det lilla skåpet fövaras färgpennor, sommar läsning och annat pysslematerial. För mamma finns det en hög med somriga inredningstidningar. Den vita korgstolen är från min barndom, fick den till mitt rum i tiden så stolen börjar snart vara närmare trettio år gammal. Utanför stugan finns bärbuskar och ett litet jordgubbsland varifrån man kan springa och plocka solmogna bär mellan varven.
Trevlig måndag och ny vecka!

12 Comments on “KESÄ LEIKKIMÖKISSÄ | SOMMAR I LEKSTUGAN

 1. Hurmaannuin ihan näitä kuvia katsoessa 🙂 <3 Upeita, ja ihana leikkimökki! :-) Tosi suloisesti ja viimeisen päälle suunniteltu kauniisti :-) Olipa ihana kurkata leikkimökkiin! <3

  Iloista viikkoa! <3

 2. Aivan i h a n a !! ♡♡♡ Ollapa tuollainen myös omalla pihalla! 🙂 Itsekin tuli eilen puuhailtua pihalla, ja heti riitti lyhyempi yöuni! 🙂

 3. Kaunis kiitos <3 Tämä mökki on kyllä koko perheen suosikki paikka kesällä :) Tuntuu ihan uskomattomalta että meillä on tosiaan kesä jo ihan nurkan takana.

  Ihanaa viikon jatkoa myös sinulle <3

 4. Ihana kiitos <3 Mukavaa jos sait jotain inspiraatiota omaan tulevaan leikkimökkiprojektiin 🙂 Ihanaa aikaa tuo kun saa suunnitella ja sisustaa leikkimökkiä <3 Onnea siihen projektiin sitten kun se teillä alkaa <3

 5. Kiitos <3 Tuo mökki on kyllä meille kaikille aika rakas paikka :) Ihanaa puuhastella ulkona ja raitis ilma sekä valo saa olon pirteäksi. Minulla kaikki kukkapenkit (ne muutamat mitä on) ovat menneet huonoon kuntoon ja täytyisi käydä ne kaikki läpi, tekemistä siis on ;)
  Ihanaa viikon jatkoa sinulle <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.