Juhannus lähestyy ja viikko on mennyt taas niin nopeasti. Nyt olisi siis luvassa lupaamani ohje Baileyskakkuun. Ohje on peräisin täältä.
Baileys – juustokakku
Pohja:
50 g voita sulatettuna
noin 10 digestive-keksiä murskattuna
Sekoita sulatettu voi murskattuihin kekseihin. Painele seos voidellun vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
2½ dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
½ dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 dl baileysia
3 liivatetta
Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mascarpone, tuorejuusto ja sokerit varovasti nostellen. Kuumenna baileys kiehuvaksi ja liuota vedestä pois puristetut liivatteet likööriin. Sekoita liivateliemi huolellisesti muiden ainesten joukkoon ja kumoa täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi.
Kiille:
3 liivatetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
3 dl kevytmaitoa
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatteet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa. Kaada täytteen päälle ja hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli, kuitenkin vähintään kolme tuntia.
Kuten olen jo aikaisemmin tainnut mainita niin tämä kakku on mieheni bravuuri ja hän tätä meillä aina tekee. Tunnustan etten ole kertaakaan itse tehnyt tätä kakkua mutta syönyt sitäkin enemmän 🙂
Juhannusvalmistelut ovat käynnissä, ei mitään suurta mutta ne perinteiset ruokaostokset on suunniteltava ja hoidettava sekä pientä siivoamista ja kukkien laittoa kotiin.
Ihanaa iltaa!
———-
Midsommarveckan är igång och den har gått fort den också. Nu kommer receptet på Baileyskakan som jag lovat. Receptet är härifrån.
Baileys – färskostkaka
Botten:
50 g smält smör
ca. 10 krossade digestive-kex
Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och tryck ut massan i en form med löstagbara kanter. Ställ formen med kexbottnet i kylen medan du tillreder fyllningen.
Fyllning:
2½ dl vispgrädde
250 g mascarponeost
50 g naturell färskost
1½ dl pudersocker
½ dl socker
4 tl vaniljsocker
1 dl baileys
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och blöt dem där ca. 10 min. Vispa grädden och blanda i mascarponeosten, färskosten och sockren genom att försiktigt blanda om i smeten. Hetta upp baileys-likören, kläm ur gelatinbladen och smält upp dem i den upphettade likören. Blanda noggrannt baileys- och gelatinblandningen i fyllningen och häll sedan upp fyllningen i formen, utanpå kexbottnet. Ställ formen i kylen och låt den stelna i ca. 3 timmar.
Glasyr:
3 gelatinblad
1 dl mörkt kakaopulver
3/4 dl socker
3 dl lättmjölk
Sätt gelatinbladet i kallt vatten så de blöts upp. Mät upp kakaopulvret, socker och mjölk i en kastrull och koka upp det. Ta bort kastrullen från plattan då blandningen är jämn. Smält upp gelatinbladen i chokladsåsen. Kyl ner chokladsåsen i kallt vattenbad. Häll den svalnade chokladsåsen på den stelnade fyllningen och ställ kakan tillbaks i kylen, helst över natten, men minst i 3 timmar.
Som jag nämnt tidigare så är den här kakan min mans bravur och det är alltid han som gör den här kakan hos oss. Måste erkänna att jag inte någonsin själv gjot den här kakan men ätit av den desto mer 🙂 Här är det på gång små förberedelser inför midsommaren, inget större men de traditionella matuppköpen ska planeras och utföras och så ska det lite städas och hämtas in blommor.
Ha en skön kväll!
K i i t o s tästä ohjeesta! <3 Tämä tulee niin kokeiluun, ei voi olla kun herkkua! :-) Namskis!
Viehättävä kuva! <3
Ihanaa Juhannuksen aikaa! <3
Maistuuko Baileys kuinka voimakkaasti? Kakku kuulostaa kyllä herkulliselta, mutta koska en tykkää yhtään Baileysista juomana, niin pelkään sen maun tulevan kakussa liian voimakkaasti läpi :).
Vihdoin ja viimein sain ohjeen tänne 🙂 Olin ihan unohtanut koko asian 🙂 Tämä on niin herkkua, suunnittelin että tätä vois myös tehdä jälkkäriksi joskus siten että kokoaa pieniä annoksia laseihin tai kulhoihin.
Minun makuuni se ei maistu varsinaisesti Baileysille mutta kyllä sen huomaa että siinä on alkoholia. Tuo tumma kaakaokiille tekee kakusta aika suklaisen ja mielestäni juuri se tekee kakusta niin hyvän tai se niinkuin kruunaa kakun, mutta nämähän on niin makuasioita 🙂
Nams, kuulostaa todella hyvältä ja näyttää herkulliselta 🙂
Oikein mukavaa Juhannusta!