Juhannuspäivä on jo ehtinyt iltaan ja takana on ihana sekä tunnelmallinen juhannus. Ilma oli todella vaihteleva mutta tunnelma aivan ihana ja me vietettiin juhannusta ihan vaan kotona oman perheen kesken, ihan parasta jos minulta kysytään. Juhannusaaton aamu alkoi kukkakranssin sidonnalla ja pikkasen tietysti keittiössä hääräillen. Päivällä olikin vuorossa joka vuotinen sekä perinteinen juhannussalon pystytys, aina yhtä mukava perinne ja hienoa työtä olivat vapaaehtoiset talkoolaiset taas kerran tehneet koristellessaan juhannussalkoa. 
Kotiin päästyämme vedimme villasukat jalkaan ja laitoimme perunat kiehumaan. Söimme perinteisen kalapöydän, mies oli savustanut chililohta ja valmistanut suvisilliä sekä mätimoussea. Itse vastasin jälkiruoasta, eli mansikkaleivoksista. Illalla suuntasimme vielä ulos ihailemaan suomalaista maalaismaisemaa ja yötöntä yötä. Ilma oli aivan tyyni ja linnut lauloivat, ulkona tuoksui kokkojen savulle ja kesäisen kostealle metsälle. 
Toivottavasti teidän kaikkien juhannus on sujunut mukavasti ja olette nauttineet kesän suuresta juhlasta.
Ihanaa iltaa ja huomista sunnuntaita!
———-
Midsommardagen har redan hunnit bli kväll och bakom oss har vi en fin och stämningsfull midsommar. Vädret var minst sagt ombytligt men stämningen var god och skön ändå. Midsommaraftonen började med att binda en blomkrans och självklart med att hålla till litet i köket också. På dagen var det dags för den traditionella och årliga resningen av midsommarstången. En mycket trevlig och mysig tradition och igen en gång hade många frivilliga ställt upp och gjort en fantastiskt vacker midsommarstång.
Efter att vi kom hem så tog vi på oss yllesockorna och knäppte på potatiskastrullen. På själva aftonen åt vi ett traditionellt fiskbord, maken hade rökt chililax, gjort sommarsill och en mousse med rom, själv ansvarade jag för efterrätten som blev klassiska jordgubbsbakelser. På kvällen gick vi ännu ut för att beundra den vackra sommarnatten, fåglarna sjöng och i luften kände man röken från alla brasor som tänts kring stränderna och det doftade sommar efter regnet.
Hoppas ni alla haft en skön och fin midsommar. 
Mysig kväll och en trevlig söndag imorgon!

9 Comments on “MEIDÄN JUHANNUS | VÅR MIDSOMMAR

  1. Näitä ihania tunnelma kuvia jo instassa ihailin ja sitten pitikin tulla kurkkimaan tänne 🙂 todella ihana perinteinen juhannus teillä <3 nämä kuvat....<3

  2. Kiitos <3 Juhannus oli säästä riippumatta oikein ihana ja juurikin perinteinen 🙂 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  3. Kiitos <3 Juhannus oli ihana vaikka sää oli kovin vaihteleva mutta silti nautittiin kesän tunnelmasta <3 Mukavaa viikkoa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.