Hei, mitä teille kuuluu tänä heinäkuisena torstaina? Täällä meillä on varsin kesäinen tunnelma, aurinko on hellinyt meitä eilen ja tänään. Eilen käytiin pienellä ajelulla, varsinaista maaseutumatkailua lähiseuduilla, ei tarvitse mennä kauas mutta silti tuntuu kun olisi pienellä lomamatkalla. Saimme nauttia kesäisestä maalaismaisemasta ja saariston kauneudesta, ostimme lähituotettuja tuoreita vihanneksia ja makeita mansikoita mukaan kotiin.
Ruusut ja pionit kukkivat, pionit tosiaan alkavat jo nuupahtaa mutta ovat tänä kesänä kukkineet ennätyksellisen pitkään. Kuvissa näkyy meidän tämän kesän uusi kukkapenkki joka osittain reunustaa kasvihuonetta. Aurinkoiseen päätyyn istutin ruusuja, toivossa että saadaan nauttia ruusuista pitkälle syksyyn asti. Ikkunan molemmin puolin on New Dawn köynnösruusu, keskellä kolme Queen Elisabeth- ruusua ja mukaan mahtui myös yksi Astrid Lindgren ja Schneewittchen ruusu ( kuvissa valkoinen ruusu ). Muuten kukkapenkkiin on päätynyt meillä jo aikaisemmin olleita perennoja joita olemme siirtäneet ja jakaneet. 
Pitkän sivun ajatus on että penkkiin tulisi sellainen vanhanajan tunnelma, perinteisiä perennoja jotka saavat kasvaa pikkuisen villisti. Tällä hetkellä siellä on pioneja, päivänkakkaraa, mirrinminttua, akileijaa, karppaattienkelloja ja poimunlehtiä. Takaosaan haluan vielä jotain korkeakasvuisia perinnekasveja mutta ne saavat jäädä ensi kevääseen. Ajatuksena minulla on myös että syksyllä istutan ison määrän tulppaaneja ja muita sipulikasveja penkkiin.
Nyt olisi iltapäiväkahvin aika, mies tuolla jo keitteli kun tänne leijailee niin ihana kahvintuoksu.
Mukavaa ja kesäistä torstaita!
———-
Hej på er, hur har ni det denna juli-torsdag? Här har vi en skön sommarkänsla och också solen har visat sig både igår och idag. Igår gjorde vi en liten utflykt här i hemtrakterna, alltid behöver man inte fara långt för att känna att man är på en liten semesterutflykt. Vi fick njuta av sommarlandskap på landsbyggden och en vacker skärgård, hem kom vi med närodlade morötter och jordgubbar som vi köpte på vägen.
Rosorna och pionerna blommar, pionerna börjar nog ha blommat över sin bästa tid, men de har blommat ovanligt länge i år. Nytt för i sommar är blomrabatten vid växthuset som syns på bilderna. På den soliga gavelväggen har jag gjort en rosenrabatt, på båda sidorna om fönstret är det meningen att New Dawn- klätterrosen skall klättra och i mitten har jag tre Queen Elisabeth rosor. Fick med också en Astrid Lindgren och en Schneewittchen- ros ( den vita på bilden ). Nu hoppas jag de ska växa till sig och ge oss blommor ända fram tills frosten kommer. För övrigt har vi i rabatten planterat sådana perenner som vi redan haft på gården från tidigare, som vi antingen flyttat eller delat på.
På långsidan tänker jag mig en blomrabatt med gammeldagskänsla som skulle få bli riktigt tät och frodig och lite så där vildvuxen. För tillfäller finns där pioner, prästkrage, karpaterklockor, akileija och daggkåpa. Vill ännu ha något högvuxet där längst bak men det får bli till nästa vår. Tänker också att jag skall sätta ner mycket tulpanlökar i höst. 
Nu är det dags för eftermiddagskaffe, maken har redan kokat en panna eftersom det doftar så gott av färskt kaffe.
Ha en fin och somrig torsdag!

6 Comments on “RUUSUJA JA PIONEJA | ROSOR OCH PIONER

  1. Pionit… <3 ihastuttavia, aivan ihania :) hetki hetkeltä ne näyttää vaan kauniimmalta :)
    Ja nämät upeat kuvat <3

  2. Niin kauniit kukat! Itsekin haluaisin vastaavia ruusuja, mutta olen mieltänyt ne vähän hankaliksi kasvatettaviksi. Toisekseen meidän korkeuksilla ei taida monikaan kiva lajike viihtyä :/ Mutta onneksi voi ihailla kuvista <3
    Mukavaa viikonloppua!

  3. Totta, pionit ovat niin ihania ja oikein pistää miettimään miten upeita luomuksia kukat voivatkaan olla <3

  4. Kiitos, ruusut ovat tosiaan vähän hankalat. Itse myös mietin uskallanko kokeilla, mutta meillä on aikaisemmin ollut joitakin näitä jaloruusuja ja ne menestyivät oiekin hyvin kunnes jouduin niitä siirtämään, joten toivotaan että nämäkin viihtysivät 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.