Kaunista lauantaita!
Mustikka-aika on täällä vaikka en millään voi uskoa että kesä on jo niin pitkällä, tuntuu ettei se vielä ole edes kunnolla alkanut. Tänään ollaan kuitenkin herätty mitä kauneimpaan aurinkoiseen kesäaamuun ja ulkona pystyi jopa syömään aamupalan.
Eilen siis käytiin mustikkametsässä, tai metsässä ja metsässä, omalla takapihalla. Mustikoita näyttää tulevan valtavasti tänä vuonna ja ovat isoja, vielä ne ovat aika epätasaisesti kypsiä mutta suurin osa alkaa olla jo kypsiä. Poimittiin tällä kertaa vaan sen verran että sain marjat mustikkapiirakkaan ja täytyy rehellisyyden nimissä myöntää ettei mustikan poiminta ole ihan minun lempipuuhaa, poimin mielummin esim. viinimarjoja joista saa ämpärin äkkiä täyteen. Mustikkaan mentäessä otan aina aika pienen kipon jotta sen saa täyteen mahdollisimman nopeasti. Ajattelen joka kesä että jos muutamana päivänä ottaisi tavoitteeksi poimia vaikka pakastusrasian verran päivittäin niin sillä tahdilla saisi jo aika mukavasti mustikoita pakkaseen talven varalle.
Nyt täytyy kiiruhtaa kauppareissulle jotta ehditään kotiin nauttimaan kesäpäivästä ennen illaksi luvattuja sateita.
Ihanaa päivää kaikille!
———-
En vacker lördag!
Blåbärstiden är här fast jag inte riktigt kan tro att sommaren är så långt redan, den har ju knappt börjat ännu. Idag fick vi i alla fall vakna upp till den vackraste sommarmorgonen och vi kunde sitta ute på terassen och äta frukosten, härligt.
Igår var vi alltså till blåbärskogen, eller skogen och skogen, dom växer ju på vår egen gård nästan. Det ser ut att bli mycket fina och stora blåbär i år även om de ännu är litet ojämnt mogna men största delen börjar redan vara klara för att plockas. Den här gången plockade vi bara så pass mycket att jag fick till en paj och jag måste nog i ärlighetens namn erkänna att blåbärsplock inte direkt är den bästa sysslan jag kan tänka mig, plockar hellre vinbär mm. som man fort får ämbaret fullt med. Tänker varje sommar att om jag tog som mål att under några dagar plocka en frysask full så skulle vi nog ganska fort få mycket blåbär till frysen inför vintern. Inte är det ju någon som säger att man alltid behöver plocka så mycket på en gång.
Nu ska vi skynda iväg på matuppkök så vi hinner hem och njuta av sommardagen innan kvällens utlovade regn kommer.
Skön dag till all!

11 Comments on “MUSTIKANSINISTÄ | BLÅBÄRSBLÅTT

  1. Voi ihanuus näitä kuvia <3 kyllä vesi kielelle tuli :) täällä odotetaan kovasti kanssa sitä ensimmäistä mustikkapiirakkaa :)

    Kaunista viikonloppua <3

  2. Nyt on kyllä lämmin, varmaan kesän lämpimin päivä täällä meilläpäin 🙂 Mukavaa iltaa ♡

  3. Maistui kyllä hyvälle 🙂 tosi hienoja mustikoita tänä vuonna. Sain juuri vietyä kaikki terassille kun piti syödä mustikkapiirakkaa siinä, mutta yllätys yllätys alkoikin sataa taas vettä joten äkkia napsin muutamat kuvat 🙂

    Kiitos ja ihanaa alkavaa viikkoa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.