Tomaatteja ja kanttarelleja jotka eivät kai mitenkään muuten liity toisiinsa muuta kun että niistä olemme nauttineet viikonlopun aikana. Keväällä hankittu amppelitomaatti puskee nyt kypsiä tomaatteja meidän iloksi melkein joka päivä ja ne häviää saman tien parempiin suihin. Jotenkin tuntee itsensä niin rikkaaksi kun saa korjata omaa satoa oli se sitten mitä tahansa, tomaatteja, yrttejä tai mansikoita. Kanttarellit ovat taas vuorostaan miehen metsäretken tulos, varmaan ensimmäiset kanttarellit joita löydetään ja se on ollut miehen päämääränä jo useampana kesänä. 
Kasvihuoneessa pelargonit kukoistavat ja krassit kasvavat mutta saa nähdä tekevätkö kukkia ollenkaan, mies ei oikein ymmärrä noita krasseja ja olen yrittänyt selittää että niihin tulee sitten kukkia joten toivottavasti niitä nyt sitten myös tulee 🙂 Kesäkurpitsa kasvaa kokoa mutta ei jaksa tehdä kurpitsoja, luulen että tuossa on sille ehkä liian varjoisaa kun sen suuret lehdet peittävät valon, mutta ensi keväänä olemme paljon viisaampia ja istutetaan siihen jotain muuta, kokeilemalla oppii. Hetken jo luulin että mansikka-amppeli oli mennyttä kun ei enää kukkinut mutta nyt se on tehnyt taas monta kukkaa joten mansikoita odotellessa.
Sade ropisee tuttuun tapaan peltikatolla ja on niin pimeää että tarvitsee jo pitää valaisimet päällä. Aamulla kalenteria selaillessani meinasi mennä aamukahvit väärään kurkkuun kun huomasin että koulu alkaa taas jo kolmen viikon kuluttua, miten tämä aika voi mennä näin nopeasti, en voi käsittää. Syksyisiä juttuja ja mallistoja aletaan jo tuomaan kauppoihin ym. mutta en ole vielä lähelläkään valmis syksyyn, haluan pitää kiinni kesästä vielä ja lujaa 🙂 Mites teillä muilla, oletteko jo miettineet syksyä?
Tunnelmallista iltaa ja mukavaa alkavaa viikkoa!
———-
Tomater och kantareller, som väl inte egentligen hör så värst mycket ihop annat än att av dem har vi njutit under helgen. Ampeltomaten som vi skaffade i våras ger oss nu söta och solvarma (om nu solen skulle skina alltså) tomater nästan dagligen och de försvinner snabbt i en liten mun. Man känner sig så rik på något sätt då man får skörda något egen odlat är det sen tomater, örter eller jordgubbar. Kantarellerna är makens förtjänst som han hittade på sin skogstur, tror faktiskt det är första gången vi hittar kantareller självä här och det har maken haft som mål under många somrar, så ni kan tro han var lycklig då han kom hem idag 🙂
I växthuset frodas pelargonerna och krassen, undrar om krassen alls tänker blomma. Mannen i huset har inte riktigt förstått sig på mina krassodlingar och jag har sagt att de kommer blommor på den sedan, så hoppas nu att den tänker börja blomma. Zucciniplantan bara växer och växer men orkar inte ge skörd, tror den får för litet ljus och värme eftersom de stora bladen täcker ljusflödet. Nästa vår är vi klokare och då får det bli något annat, man lär sig ju genom att pröva. Trodde redan att jordgubbsplantan var så dålig att den inga jordgubbar mer ger men nu har den plötsligt gjort flera blommor så nu får vi vänta på jordgubbar igen.
Regnet smattrar på taket, som vanlig, får man väl säga den här sommaren. Tänkte få morgonkaffet i vrångstupen på morgonen då jag bläddrade i almanackan och insåg att skolorna börjar igen om tre veckor, hur kan tiden gå så fort, alldeles obegripligt. Hösten börjar redan smyga sig in i butikerna och höstkollektioner lanseras men jag känner mig inte ett dugg redo för höst ännu, vill hålla hårt fast i sommaren ännu. Hur har ni andra, tänker ni på hösten redan?
Mysig kväll och en bra start på den nya veckan!

6 Comments on “TOMAATTI JA KANTTARELLI | TOMAT OCH KANTARELL

 1. Voihan näitä kuvia <3 ja kesän tunnelmaa :) mahtavia :)

  Omaa satoa on parhautta kerätä, meillä kasvaa chiliä ja ihan innoissaan oltiin kun se tuotti viimein tulosta 🙂

 2. Voi ihanat tomaatit! Tuollainen pitää kyllä ensivuonna hankkia itsekin.
  Kyllä syksy ja sisustelut vain hiipii kummasti jo mieleen. Toisaalta tänään on taas meillä upea kesäinen aamu, joten nautin siitä vielä kun on kesää jäljellä 🙂
  Ihanaa alkanutta viikkoa!

 3. Kiitos, omaa satoa on tosiaan niin mukavaa kerätä 🙂 Meidän chilit eivät kasva laisinkaan, mutta ehkä ajan kanssa niitäkin oppii kasvattamaan 🙂

 4. Voi, ihana kiitos sinulle <3 Enemmän haluaisin perennapenkkejä mutta ajan kanssa sitten ehkä saa laitettua lisää 🙂

 5. Tuo amppelitomaatti on kyllä ollut tosi hyvä ja kiva hankinta, helppohoitoinen ja paljon tomaatteja puskee koko ajan. Tänään ollut niin syksyinen päivä täällä että saanut poltella kynttilöitä ja pitämään valot päällä koko päivän.
  Mukavaa iltaa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.