Rauhallinen aamu, metsäretki sienimetsään, höyryävän kuumaa keittoa tuoreiden sämpylöiden kera, siitä on meidän sunnuntai tehty. Eilen oli niin upean kaunis syyspäivä että kauniimpaa sellaista saa etsiä, mutta ei tänäänkään ollut hassumpaa kävellä tuolla metsässä vaikka aika pilvistä olikin.
———-
En lugn morgon, en tur till svampskogen, rykande varm soppa med hembakta semlor, det har vår söndag bestått av. Igår hade vi en så vacker höstdag att en vackrare sådan får man nog leta efter, men inte var det så dumt idag heller att vandra där i skogen trots att det var mulet.

Ennen metsälle lähtöä tein sämpylätaikinan valmiiksi kohoamaan siksi aikaa kun olimme ulkona ja sitten sämpylät paistuivatkin sillä välin kun valmistin meille porkkanasosekeittoa lounaaksi. Syksyssä lämpimät keitot ja tuore leipä maistuvat niin hyvälle.
———-
Innan vi gick ut till skogen gjorde jag en bröddeg som fick jäsa under tiden vi var ute och sedan stekte sig semlorna medan jag gjorde oss en purésoppa på morot när vi kom in. Inget slår väl en varm soppa med färskt bröd en sval och mulen höstdag? 

Metsässä on niin rauhallista kävellä ja jos oikein keskittyy ja katsoo ympärilleen näkee ne pienimmätkin otukset ja luonnon kauneuden. Hakusessa olivat suppilovahverot mutta paljon niitä ei tällä kertaa kertynyt mukaan kotiin sillä ne ovat vielä tosi pieniä joten saivat jäädä vielä metsään kasvamaan.
———-
Det är så lugnt och fridfullt att gå i skogen och då man riktigt koncentrerar sig och är närvarande i stunden kan man få syn på de allra minsta krypen och naturens små underverk. Vi letade främst efter trattkantareller, men det blev inte så mycket som fick följa med hem eftersom de var så pytte små att vi lämnade kvar dem att växa lite ännu.
Eilen kannoimme kaikki ulkokalusteet varastoon, nyt ei olisi enää kuin kukkasipuleiden istuttaminen niin sitten saa syksy tulla kunnolla. Tuntuu ihan uskomattomalta että olemme jo lokakuussa sillä tämä suhteellisen lämmin ja kaunis syksy on saanut aikaan miltei kesäisen tunnelman. Täällä meilläpäin maanviljelijät ovat puineet viljatkin pelloilta vasta tänä viikonloppuna. Jouluhan ehtii tulla nopeammin kuin arvaammekaan.

Minä menen nyt jatkamaan rentoa sunnuntaita ja valmistautumaan uuteen viikkoon.
Tunnelmallista sunnuntaita!

———–

Igår bar vi in alla utemöbler i förrådet så nu skulle det bara återstå att sätta blomlökarna i jorden och sedan får hösten komma på riktigt. Känns lite ofattbart att vi redan är i oktober eftersom den varma och vackra hösten har gjort att det stundvis nästan känts som sommar. Här hos oss har bönderna tröskat sina åkrar först denna helg, känns att det också är väldigt sent i år. Vi har väl julen här fortare än vi anar.

Här ska vi fortsätta att njuta av denna sköna söndag och förbereda oss för den nya veckan.
Stämningsfull söndag!

2 Comments on “PARASTA SYYSPÄIVÄNÄ | DET BÄSTA PÅ EN HÖSTDAG

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.