Täällä ollaan herätty syksyn ensimmäiseen pakkasaamuun ja parasta aikaa keittiön ikkunasta saa aitiopaikalta seurata kaunista auringonnousua aamukahvia juodessaan. Tästä tulee siis aivan varmasti kaunis mutta kirpsakka syyspäivä.
———-
Här har vi vaknat till höstens första morgon med frost och som bäst får man följa med en vacker soluppgång genom köksfönstret här på första parkett medan man dricker sitt morgonkaffe. Idag blir det högst troligen alltså en vacker men krispig höstdag.

Viikonloppuna tuli siis näin ollen poimittua tämän kauden viimeiset ruusut omalta pihalta, haikeaa mutta samalla tavalla myös innolla odottaen yhä pimeneviä syyspäiviä sekä iltoja ja hyasinttiaikaa ym. Lokakuusta jouluun on varsin tunnelmallista aikaa.
———-
Förra helgen plockade jag således alltså in de sista rosorna för den här säsongen från trädgården, lite vemodigt men samtidigt också förväntansfullt, väntan på mysiga höstdagar samt kvällar och hyacinttider mm. Tiden från oktober fram till jul är ganska full av stämning och mys.

Parasta iltaisin on käpertyä tuonne tv-huoneeseen viltin alle villasukat jalassa joko lehteä selailemaan tai tv:tä seuraamaan. Tv:stä tulee syksyisin ja talvisin seurattua erilaisia sarjoja, harvemmin tulee katsottua mitään elokuvaa sillä olen aika iltauninen enkä jaksa valvoa niin pitkään (no, olen kyllä aamu-uninenkin, ainakin mieheni mielestä).
———-
Det bästa om kvällarna är att få slänga sig på soffan under en skön filt med yllesockorna på fötterna och bläddra i en tidning eller se på tv. Under hösten och vintern brukar det bli att vi följer med olika serier på tv:n, men mer sällan blir det att se på någon film eftersom jag är så kvällstrött att jag oftast hinner somna innan filmen är slut (okej, jag är nog också morgontrött, i alla fall enlig maken).
Nyt on mentävä etsimään pipoja ja hanskoja kaappien kätköistä, miten tämä aina toistuu vuodesta toiseen etten ole varautunut tähän vuodenajan vaihtoon, joka vuosi se pääsee yllättämään.
Kirpeää ja kaunista syyspäivää!
———-
Nu måste jag kila iväg för att leta fram mössor och vantar, hur kan det här alltid vara likadant varje gång att jag inte har förberett mig inför den här årstidsväxlingen, varje år kommer den lika överraskande.
Med önskan om en vacker höstdag!

6 Comments on “SYKSYN VIIMEISET RUUSUT | HÖSTENS SISTA ROSOR

 1. Voi miten kauniita kuvia tähän syysaamuun! 🙂 Ihastuttavia! 🙂 <3

  Tänään tosiaan on ensimmäinen kirpsakka aamu, näitä on odotettu 🙂 Voi tätä syksyn ihanuutta! 🙂

  Kaunista päivää sinullekin! <3

 2. Kiitos paljon <3 olen vaan niin ihastunut noihin ruusuihin, toivottavasti vaan säilyvät talven yli.
  Niin kauniita pakkasaamuja ja aurinkoisa syyspäiviä ollut nyt tällä viikolla <3
  Ihanaa päivää sinulle <3

 3. Kiitos, olen näistä ruusuista niin iloinen, kunhan vaan kestäisivät talven 🙂 Hyasintit ovat niin ihanat <3 Kaunista syyspäivää sinulle <3

 4. Kiitos, totta nyt alkaa pimenevät päivät ja täytyy löytää pieniä väriläiskiä kaamoksen keskelle 🙂 Ihanaa syyspäivää sinulle <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.