Pakkasyöt yllättivät pitkän lämpimän syksyn jälkeen ja ne pistivät myös minuun vauhtia tekemään ne muutamat tekemättä jääneet puutarhatyöt. Ostin varmasti jo kuukausi sitten muutamat pussit kukkasipuleita, mutta kuten minulla yleensä on tapana unohdan sipulipussit jonnekin varaston perälle alkuinnostuksen jälkeen ja niin oli käynyt tälläkin kertaa.
———-
Frostnätterna kom överraskande efter den varma hösten och de satte fart på mig att göra några trädgårdsarbeten som blivit ogjorda. Köpte för snart en månad sedan några påsar med blomlökar men typiskt mig är att jag glömmer påsarna liggande någonstans efter att jag köpt dem, så hände det också den här gången.

Eilen päätin heti aamupalan jälkeen pukeutua lämpimästi ja suunnata ulos aurinkoiseen mutta hieman kylmään lokakuiseen puutarhaan tekemään kaikki rästihommat pois alta. Auringossa oli niin lämmin että tuli ihan hiki töitä tehdessä ja sisällä kasvihuoneessa oli miltei kesäiset lämpötilat. Maahan pääsi kaikki kukkasipulit joten nyt voi alkaa jo odottamaan kevättä ja toivomaan että sieltä maasta aikanaan myös nousee jotain kaunista kukkaa.
———-
Igår bestämde jag mig för att direkt efter frukosten klä på mig varmt och gå ut i den soliga, men något kyliga oktoberträdgården för att fixa med det jag hade kvar. I solen var det så varmt att jag blev riktigt svettig då jag höll på och inne i växthuset var det nästan somriga värmegrader. Blomlökarna kom ner i jorden så nu kan man nästan börja längta till våren och hoppas att det kommer upp något vackert sen också.

Kasvihuoneessa pelargoniat ovat yhä voimissaan pakkasöistä huolimatta ja sydäntäni särkee kun meillä ei ole niille sopivaa talvisäilytystä. Kuvista ei melkein uskoisi että olemme jo lokakuussa sillä aika kesäiseltä näyttää auringon paistaessa.
———-
I växthuset är pelargonerna ännu så fina och det gör riktigt ont i hjärtat att vi inte har någon lämplig vinterförvaring för dem. På bilderna skulle man inte tro att vi redan är i oktober, ser ganska somrigt ut där i solskenet.

Oliivi- sekä viikunapuut saivat muuttaa sisälle vaikka epäilen että ne eivät kovin kauan täällä sisäilmassa pärjää mutta nautitaan niistä niin kauan kuin ne kestävät. Täytyy pikkuhiljaa miettiä vähän talvisempaa ilmettä tuonne kasvihuoneeseen sillä ihan tyhjillään en halua sitä talvellakaan pitää.
Torstai jo tänään ja syysloma häämöttää jo oven takana. Vielä yksi kuppi kahvia ja sitten päivän touhuihin, olisi yhdet kaverisynttärit järjestettävänä ja kaikkea muuta mukavaa.
Aurinkoista syyspäivää!
———-
Oliv- och fikonträden fick flytta in fast jag misstänker att dom nog inte kommer att trivas inomhus värst länge, men vi njuter av dem så länge de varar. Behöver småningom fundera på något vackert vinterpynt till växthuset för helt tomt vill jag inte ha det ens om vintern. 
Torsdag redan idag och höstlovet står alldeles bakom dörren. Ännu en kopp kaffe och sedan är det dags att fånga dagen, bl.a. skall det förberedas inför ett kompiskalas och allt möjligt annat roligt.
Solig torsdag!

4 Comments on “VIIME HETKEN PUUTARHATYÖT | TRÄDGÅRDSARBETE I SISTA MINUTEN

  1. Syksy on niin ihanaa aikaa sekin ja varsinkin nyt kun on ollu niin hienot ilmat 🙂 Keväällä on sitten mukavaa taas odottaa mitä sieltä maasta nousee. Mukavaa viikonloppua sinulle <3

  2. On syksy ihanaa ja nyt on ollut poikkeuksellisen upea syksy mielestäni <3 Kaunis kiitos <3 ja ihanaa viikonloppua sinulle!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.