Vaikka on ollut niin uskomattoman lämmintä ja aurinkoista viime päivinä ollakseen marraskuu niin sisällä eletään täysillä syksyä. Lämpimät peitot ja taljat löytävät pikkuhiljaa tiensä komerosta nojatuoleille lämmittämään kylmettyneitä jalkoja. Valoisa aika on jo aika lyhyt ja iltapäivästä alkaa hämärtymään joten kynttilöitä kuluu jo aikamoinen määrä.
———-
Trots att det har varit otroligt varmt och soligt ute de senaste dagarna för att vara november så här inne är det höst som gäller. Mjuka plädar och fällar får komma fram från skåpet för att värma frusna fötter. Dagen blir bara kortare och kortare och det skymmer redan från eftermiddagen så det går åt mängder av ljus igen också.
Parasta syksyssä on tulla sisälle kirpeän ulkoilun jälkeen, lämmittää jotain kuumaa juotavaa, istahtaa nojatuoliin pehmeiden peittojen ja taljojen sekaan selailemaan lehtiä. Olen sortunut muutamaan joululehteen, lähinnä pariin ruotsalaiseen versioon enkä ole tarvinnut pettyä sillä ne ovat olleet todella inspiroivia tänä vuonna. Suurena TineK fanina ilahduin kovasti kun avasin uusimman Hus&Hem lehden ja Tinen joulukoti löytyi sieltä.
———-
Det bästa med hösten är att komma in efter en promenad i krispigt höstväder, värma en kopp med något varmt att dricka, sätta sig i fåtöljen bland mjuka plädar och fällar för att bläddra i olika magasin. Har fallit för några julmagasin vid tidningshyllan, främst svenska versioner och har inte behövt bli besviken, de har verkligen varit fulla med vacker inspiration i år. Som en stor beundrare av TineK blev jag glatt överraskad att hitta Tines julhem i senaste numret av Hus&Hem.

Tänä syksynä olen ostanut harvinaisen paljon ruusuja viikonloppukukiksi, ovat olleet niin helppoja napata mukaan ruokakaupasta ja niiden kestävyys on ollut vähintään viikko. Ruokakaupassa ne ovat myös paljon edullisemmat kuin kukkakaupassa, mutta kukkakaupassa työskennelleenä ymmärrän paremmin kuin hyvin että niin sen kuuluu ollakin. Kukkakaupasta ostaessaan saa asiantuntevaa palvelua sekä apua ja jokainen kukka työllistää aika paljon ennen kuin se on myyntikunnossa, esimerkiksi jokaisesta ruususta poistetaan piikit käsin ennen myyntiin laittamista jne. (ruokaupan ruusuissa ne on mukana). 
Taas on jo viikon puoliväli, miten tämä aika oikeesti voi mennä näin nopeasti?
Ihanaa keskiviikkoa!
————
Har köpt ovanligt ofta rosor till fredagsblommor den här hösten, dom är så lätta att ta med sig hem från matbutiken och dom brukar hålla minst en vecka. I mataffären är de dessutom oftast mycket förmånligare än i blomaffären, men det förstår jag mer än väl eftersom jag jobbat i blomaffär. Då man köper blommor på blomaffären så får man sakkunnig betjäning samt hjälp och det krävs ganska mycket jobb innan blommorna är klara till försäljning, man tar till exempel bort alla taggar för hand från varje ros innan den kan säljas osv. (i matbutikens rosor sitter de kvar).
Så är vi redan i mitten av veckan, hur kan tiden gå så här fort?
Ha en fin onsdag!

5 Comments on “PARASTA SYKSYSSÄ | DET BÄSTA MED HÖSTEN

 1. Visst är det mysigt med alla mjuka plädar och dynor.
  Skönt att mysa i soffhörnet med ljusen som brinner, håller fullständigt med
  dej och sen detta att planera och förbereda inför jul yeee, vad är bättre än det.
  Nu måste jag gå och köpa Hus och Hem.
  Det är skojigt att läsa från andras bloggar att det finns massor med jultokiga mänskor
  inkl. mej, man får en sådan enorm inspiration av andra.
  Ha det så bra!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

 2. Visst är det mysigt med alla mjuka plädar och dynor.
  Skönt att mysa i soffhörnet med ljusen som brinner, håller fullständigt med
  dej och sen detta att planera och förbereda inför jul yeee, vad är bättre än det.
  Nu måste jag gå och köpa Hus och Hem.
  Det är skojigt att läsa från andras bloggar att det finns massor med jultokiga mänskor
  inkl. mej, man får en sådan enorm inspiration av andra.
  Ha det så bra!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

 3. Voi näitä sinun ihania tunnelmallisia kuvia! <3 <3 Ihastuttavia, nämä vie niin mukanaan :-) Niin ihania :-)

  Nyt olisi aika lähteä ulkoilemaan työpäivän päälle pienen välipalan jälkeen 🙂 Sitten loppu ilta on aikaa rentoutua kun imurikin jo heilui 🙂

 4. Ja, det är så roligt med olika bloggar och all inspiration man får, härligt.
  Hoppas du gillade Hus&Hem, själv tyckte jag där var vackra julhem och fin inspiration.
  Planeringen är nog nästan den bästa vid jul, själva juldagarna går alltid så fort så det är bäst att njuta redan innan.
  Ha en fin dag, kram <3

 5. Voi, kaunis kiitos <3 niin ihana kuulla <3
  Minäkin ehdin eilen ulos vielä valoisaan aikaan ja kyllä teki happihyppely hyvää 🙂

  Kaunista päivää sinulle <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.