Heippa näin maanantaina!

Aloitetaan viikko muutamalla kuvalla eilisistä joulutortuista. Joulutortut kuuluvat meillä yleensä niihin herkkuihin joita muistaa tehdä näin pikkujoulun aikaan, mutta yleensä ne unohtuvat mitä lähemmäs joulua mennään. Taitaa johtua siitä että jouluna on niin paljon kaikkea muuta herkkua tarjolla että kaikkea ei millään voi syödä, eikä varsinkaan juuri silloin joulun pyhinä.

———-

Hejssan så här på måndagen!

Börjar veckan med några bilder på gårdagens jultårtor. Jultårtorna hör till dem av julens sötsaker som vi brukar äta några gånger så här kring adventstider, men ju närmare julen vi kommer så faller tårtorna i glömska. Tror det beror på att det finns så myckt gott vid julen att man kan inte äta allt på en och samma gång och framförallt inte under själva juldagarna.

 Eilen innostuin kokeilemaan tuollaista hieman juhlavampaa mallia vaikka mitään suurta ja ihmeellistä niissä ei ole. Perinteisen tähtimuotoisen tortun sijaan tein tuollaisen neliskanttisen ja hilloksi valikoitui tällä kertaa omena-kaneli. Ennen tarjoilua lisäsin koristeeksi vähän valkoista sokerikuorrutetta, pistaasipähkinöitä sekä tomusokeria.

———-

Igår prövade jag mig på att göra en sådan där litet festligare variant av tårtorna. Egentligen är det inget svårt alls, valde endast att göra en sådan där fyrkantig form istället för den klassiska stjärnan och som sylt hade jag äppel- och kanel. Strax innan servering ringlade jag över litet vit sockerkristyr, hackade pistagenötter och såklart pudersocker.

Pienellä vaivalla saa siis joulutortuista tuunattua astetta juhlavammat ja muiden perheenjäsenten mielestä nämä myös kuulemma maistuivat pajon paremmilta kuin ne tavalliset. En tiedä, mutta sanotaanhan sitä että ulkonäkö on puoli ruokaa 🙂 
Mukavaa maanantaita!
———-
Så med små medel får man alltså en litet lyxigare variant av jultårtan och enligt de övriga i familjen så lär tårtan ha smakat mycket godare än den vanliga också. 
Trevlig måndag!

6 Comments on “JUHLAVAMPI JOULUTORTTU | EN LITET FESTLIGARE JULTÅRTA

 1. Täällä kyllä tuli nyt vesi kielelle! 🙂 Nams! 🙂 Kiitos hyvästä vinkistä, kokeiluun menee! 🙂 Uskoisin että nuiden pähkinöiden ansiosta meillä voisi myös mies tykätä! 🙂

  Herkulliset kuvat! <3

  Mukavaa päivää! <3

 2. Lyxig minsann!
  Dom första jultårtorna smakar så gott, men som du påstår att dom inte mer närmare julen
  är så eftertracktade, så det stämmer men om man skulle laga din variant så tror jag nog att
  dom skulle ha en strykande åtgång.
  Ha det s bra!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

 3. Kiitos <3 Nuo pähkinät sopivat itse asiassa tosi hyvin joulutorttuihin, toivat kivaa kontrastia.
  Mukavaa päivää sinulle <3

 4. Tack <3 Jo, det kan vara att dessa skulle gå åt i vårt kaffebord också på julaftonen fast vi annars inte brukar ha jultårtor då mer :) Kanske i år, vi får se.
  Ha en fin dag <3 Kram

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.