Meidän kotiin ilmestyi ensimmäinen ikkunalauta jokin aikaa sitten ja se tuli tuohon työhuoneen ikkunalle. Ikkunalaudat meillä oli viimeksi edellisessä kodissa melkein kymmenen vuotta sitten. Sana ikkunalauta saa minut väistämättä ajattelemaan mummoani ja hänen kukkia joita aina oli rivissä hänen ikkunalaudoilla.
———-
Hemma hos oss har första fönsterbrädan kommit upp och den sitter nu här under fönstret i arbetsrummet. Senast hade vi fönsterbräda i vårt föregående hem för tio år sedan. Ordet fönsterbräda får mig att tänka på min mommo och blommorna som stod på rad i hennes köksfönster.

Työhuone on meidän kodin miltei pimein huone sillä ikkuna jää terassikatoksen alle sekä pieneen nurkkaan jonka takia luonnonvaloa ei sen suuremmin tule huoneeseen muulloin kuin valoisina kesäiltoina. Työhuoneen tapetoinnin jälkeen minulla oli visio jättää kyseinen ikkuna ilman verhoja jotta valoa tulisi huoneeseen maksimimäärä. Ja vaikka kuinka ihailen kuvissa ja muiden kotona verhottomia ikkunoita niin itse huomaan etten oikein osaa olla ilman verhoja omassa kodissa. Omassa kodissa minulla tulee sellainen keskeneräinen ja viimeistelemätön olo verhottomista ikkunoista.
———-
Arbetsrummet är det mörkaste rummet här hemma eftersom fönstret blir under terasstaket och i ett litet hörn som gör att dagsljuset just inte hittar in till rummet annat än om ljusa sommarkvällar. Då vi tapetserade om i arbetsrummet hade jag en vision om att låta fönstret vara utan gardiner, men hur mycket jag en beundrar fönster utan gardiner på bilder och i andras hem så kan jag inte vara utan gardiner i mitt eget hem. Fönster utan gardiner här hemma ger mig en känsla av ofärdigt på något vis.

Mutta ikkunalaudan myötä ikkunasta tuli sittenkin viimeistellyn oloinen ja juuri nyt tuntuu siltä että ikkuna ehkä voikin olla ilman verhoja. Katsotaan pysynkö siinä päätöksessä vai en. Mikä suhde teillä muilla on verhoihin? Onko teillä verhoja vai oletteko mielummin ilman?
———-
Men i och med fönsterbrädan känns fönstret nu ändå ombonat så kanske fönstret får bli utan gardiner trots allt, vi får se. Hur har ni andra med gardiner? Vill ni ha gardiner hemma eller inte?
Harmaa marraskuu sen kuin jatkuu eikä lumesta ole täällä etelässä tietoakaan, mutta silti minulla alkaa joulufiilis pienesti jo nostaa päätään mikä on ihan mukavaa sillä se fiilis on ollut täysin kadoksissa tähän asti. Ehkä jo viikonloppuna ilmestyy ensimmäiset jouluisemmat jutut tänne kotiin, katsotaan.

Mukavaa torstaita!

———-

November fortsätter mörk och grå och här i söder finns det inga tecken på snö ännu, men ändå börjar det småningom att klia i mina julpyntsfingrar och det känns mysigt eftersom jag härtills inte har haft någon julkänsla alls. Kanske de första lite juligare pynten får komma fram under helgen.

Ha en bra torsdag!

8 Comments on “IKKUNALAUDALLA | PÅ FÖNSTERBRÄDAN

 1. Ikkunalaudat ja sille iso peukutus <3 ihana :) haluaisin kovasti kanssa mutta meille ei tähän asuntoon saa laitettua nyyh.

  Mitä verhoihin tulee, itse otin olkkarin verhon viime syksynä harmauden vuoksi poisja tuntui kyllä kovin ankealta. Mutta pian siihen tottui. 🙂 välillä kaipaan mutta olen kyllä ollut tyytyväinen näinkin 🙂

  Ihanaa päivää! <3

 2. Olen ihmetellyt suuresti miksei nykyään laiteta ikkunalautoja?! Siis ne on minusta aivan ehdottomat ja super kivat kun niille saa niin kivoja tavaroita esille mutta myös kukille ja kasveille paikat, muuten asunnosta ei välttämättä löydy tarpeeksi valoisaa paikkaa kasveille 🙂 meiltä kyllä ei löydy kuin keittiön ikkunasta ja muualle ei oikein pysty laittamaan. Muuten laittaisin kyllä jokaiseen jos vaan mahdollista 😀

 3. Minulla on hieman ristiriitainen suhde verhoihin. Muiden kodeissa ne näyttävät kivalta, mutta meidän kotiin ne eivät vain sovi. Heti alkaa ahdistaa jos laitan ne keittiöön tai olohuoneeseen. Valoa pääsee sisälle niin paljon vähemmän. Laskosverhoja ja rullaverhoja meiltä kyllä löytyy.
  Kaunista teillä ja ihana ikkunalauta <3

 4. Fönsterbräden måste det finnas och gardiner också och dem byter jag fyra gånger per år.
  Huset på landet ( hem nr två ) hade inte heller fönsterbräden men jag fick min man att laga fönsterbräden i alla
  rum.
  Så nu till jul finns det adventsstakar i varje fönster som lyser så det ser trevligt ut; det slulle inte lyckas utan fönsterbräden.
  Ha en bra weekend!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

 5. Mietin myös että ehkä se on tottumiskysymys, nyt kun ikkuna on ollut melkein jo kuukauden ilman verhoja se ei enää tunnu niin oudolta 🙂

  Oikein ihanaa viikonloppua <3

 6. Totta, nyt kun me laitettiin tuo ikkunalauta pitkästä aikaa niin sehän on varsin ihana kun siihen saa kaikkea kivaa esille. Meilläkään ei oikein ole muita ikkunoita joihin sellaisen saisi laitettua.

  Ihanaa viikonloppua sinulle <3

 7. Näin se välillä menee että se mitä ihailee muiden kodeissa ja kuvissa ei ehkä sovikaan omaan kotiin tai tunnu itselleen sille oikealle. Nyt kun ikkuna on ollut ilman verhoja jonkin aikaa se ei enää tunnu niin ouolta, ehkä siihen tottuu ajan kanssa. Aina kun pesen ikkunoita ja otan verhot alas niin ihailen sitä valon määrää, mutta toistaiseksi en ole ottanut muista huoneista verhoja pois 🙂

  Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne <3

 8. Nu i juletider är det så mysigt med fönsterbräden och ljusstakar mm. Har också alltid haft gardiner och förr böt jag också till jul och sommar osv. men nu har jag haft samma gardiner i 8 år i nästan alla rum 🙂 Dammar av dem och tvättar nog ibland 🙂
  Önskar dig ett skönt veckoslut, nästa vecka redan första advent <3
  Kram

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.