Perjantai ja koti täyttyy kuusen, hyasintin, glögin sekä kynttilöiden tuoksusta. Ulkona pauhaa myrskytuuli ja sähköt olivat muutaman tunnin poissa. Pikkujoulun kunniaksi hain tienreunasta pienen kuusen maljakkoon tunnelmaa luomaan.

———-

Fredag och hemmet fylls av dotft från gran, hyacint, glögg och levande ljus. Ute bullrar stormvindar och vi var några timmar utan elektricitet. Lillajul och första advent är här nu och jag passade på att söka in en liten dikesgran att ställa i en vas med vatten.

 Kilpailu kodin lempituolista on kova ja useinmiten meidän Noki-kissa vie paikan suoraan nenäni alta. Taitaa olla oikea vilukissa tuo meidän kissa, etsii aina mahdollisimman lämpimän paikan joko joltain taljalta ja usein myös takan päällä tykkää nukkua, sinne hän pääsee hyppäämällä muutaman kaapin kautta.

———-

Konkurrensen om favoritfåtöljen är hård här hemma och oftast snor vår Noki-katt platsen rakt framför näsan på mig. Noki är nog en riktig livsnjutare som bara katter kan vara, väljer alltid de allra mjukaste och varmaste platserna att sova på. Oftast ligger han uppe på kakelugnen och sover, dit upp kommer han genom att hoppa via några skåp.

Melkein kaikissa ikkunoissa loistaa valkoiset paperitähdet, ainoastaan meidän makuuhuoneen ikkuna on vielä ilman tähteä mutta toivottavasti löydän siihen huomisella kaupunkireissulla jonkun kivan rikki menneen tilalle.

————

I nästan alla fönster lyser nu de vita pappersstjärnorna, endast i vårt sovrumsfönster fattas ännu en stjärna då den gamla gick sönder, men jag hoppas jag hittar en ny imorgon då jag ska in till staden.

 Taidan nyt sytyttää takkaan tulet ja kaivaa pinon vanhoja joululehtiä esille selattavaksi. Huomenna vietetään pienesti perinteisiä pikkujouluja perheen kesken ja ehkä tonttukin on käynyt jättämässä jonkun pienen paketin, ei sitä koskaan tiedä.

Tunnelmallista iltaa ja pikkujoulua <3

————

Nu ska jag tända en brasa och ta fram en hög med gamla julmagasin att bläddra i. Imorgon firar vi enligt tradition lite lillajul och kanske tomten har varit förbi för att lämna ett litet paket, man vet aldrig.

Mysig kväll och lillajul <3

8 Comments on “KUUSEN TUOKSUA | DOFT AV GRAN

 1. Oi joi joi joi, ihania tunnelmia tänne perjantai iltaan! <3 Ja mikä ihana kisumisu siellä parhaalla paikalla :-) Ihania kuvia ja hyvää mieltä näistä sai tänne ruudun toiselle puolen :-)

  Toivottavasti löydät tähden vielä ikkunaan 🙂

  Mukavaa viikonloppua! <3

 2. Man fick riktigt lilla-juls feelis från dina vackra bilder.
  Stjärnor i alla fönster ja, här har vi ljusstakar i alla fönster, så det blev hela 11 stycken,
  men jag tycker det är så vackert när det lyser i alla fönster, när man bor här mitt ute i skogen
  så behövs det lite extra belysning och mys.
  Trevlig lilla-jul dit också!
  Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

 3. Oi, ihana kuulla ja kiitos sinulle <3 Tähti löytyi joten nyt kaikissa ikkunoissa loistaa tähti.
  Suloista ensimmäistä adventtia ja mukvaaa alkavaa viikkoa <3

 4. Så roligt att höra och tack så hjärtligt <3 Hittade en stjärna igår så nu har alla fönster en stjärna, så fint med ljusstakar också, vi har inga fönsterbräden (bara det där ena) så kan inte ha. Mysig med all julbelysning som lyser upp denna märka årstid. Mysig första edvent till dig och din familj <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.