Tänään on se päivä jolloin saa sytyttää ensimmäisen kynttilän adventtikynttelikköön. Muistan lapsuudesta miten tärkeä perinne se olikaan kun sai sytyttää adventtikynttilät ja miten tarkka vahtiminen niissä ensimmäisissä oli etteivät pala liian lyhyiksi jotta ne säilyy läpi kaikki adventtisunnuntait. Ja sitten se tunne kun neljäntenä adventtina kynttilät sai palaa ihan loppuun asti. Ihana huomata että tämä sama perinne jatkuu myös oman tyttären kohdalla.

————

Idag är det den dagen då man äntligen får tända det första ljuset i adventsstaken. Minns fortfarande den känslan från min egen barndom då man fick tända adventsljuset och hur noggrant det var med hur långt ner de första ljusen fick brinna att de skulle räcka till alla adventssöndagar. Och sedan den känslan då alla ljusen fick brinna ända till slut på den fjärde advent. Härligt att se hur samma tradition nu går vidare till min egen dotter.

 Tämä pimeä vuodenaika on tehnyt kaikki perheenjäsenet enemmän tai vähemmän väsyneiksi joten tänä aamuna päätin kattaa hieman juhlavamman aamupalan pöytään. Värejä ja vitamiineja jotka piristävät. Sytytetyt kynttilät, kiireetön aamuhetki ja taustalla soi rauhallinen joulumusiikki. Tästä tavasta voi oikein tehdä perinteen joka adventtisunnuntaiksi.

————

Den här mörka årstiden har gjort alla i familjen mer eller mindre trötta och jag tänkte att idag dukar jag fram en litet festligare frukost. Färger och vitaminer som man blir pigg av. Tända ljus, ingen brådska och lugn skön julmusik i bakgrunden. Det här kunde man gott göra till en tradition om adventssöndagarna.

 Voi kunpa vaan saataisiin luminen maisema ikkunan ulkopuolelle, tuntuu että se oma joulutunnelma liittyy pitkälti myös lumiseen maisemaan.

————

Oj, om vi ännu skulle få ett vackert vitt vinterlandskap utanför fönstret, känner att den egna julkänslan ofta hör starkt ihop med snöiga vyer.

 Tästa alkaa kuitenkin vuoden miltei tunnelmallisin aika, touhuja keittiössä, pieniä salaisuuksia ja paperien rapinaa siellä sun täällä. Tuoksuja, musiikkia, perinteitä ja ihanaa yhdessäoloa.

————

Nu börjar en av de mest stämningsfulla tiderna på året, julstök i köket, små hemligheter, pappersprassel, dofter, musik och härlig samvaro.

 Suloista sunnuntaita ja kaunista ensimmäistä adventtia <3

————

Önskar en skön söndag och fin första advent <3

2 Comments on “ADVENTTIAAMUNA | ADVENTSMORGON

  1. Miten hurmaava aamiainen <3 tuohon kauniiseen pöytään istahtaisi mielellään :) mitä ihania lehtiä mandariinien kanssa on? :) ihastelen näitä tunnelmia <3

    Mukavaa 1. Adventtia <3

  2. Ihana kiitos sinulle <3 Käydessäni Lidlissä silmiini osui hedelmäpuolella nuo mandariinit jossa oli lehdet kiinni vielä, pitihän niitä muutamat ostaa mukaan kotiin :)

    Ihanaa joulukuun ensimmäistä <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.