Glögi kuuluu meidän jouluperinteisiin niin kuin varmasti monen muunkin. Meillä glögi kuuluu kuten joulutorttukin juuri tähän aikaan ennen itse jouluaattoa, toki sitä juodaan joskus ihan joulupäivinäkin mutta kaikista eniten sitä kuluu nyt ennen joulua. Ja meillä juodaan aina sitä maitokaupan versiota (eli alkoholitonta) sillä mielestämme ne ovat parhaimpia ja soveltuvat kaikille.
———-
Glögg hör till våra jultraditioner liksom säkert många andras också. Med glöggen är det litet samma sak som med jultårtan att den hör mer till traditionerna nu innan själva julhelgen. Visst dricker vi ibland glögg också under själva juldagarna, men mest går det åt glögg nu innan jul. Vi dricker alltid också endast sådan glögg som man får från matbutiken (alltså den alkoholfria) eftersom vi tycker den smakar bäst och även passar för alla.

 Yhtälailla sekin on perinne että joka vuosi on testattava jokin uusi resepti näin joulun aikaan ja tällä kertaa se oli tuollainen Pinaattipiiras joka pääsi kokeiluun. Resepti löytyi tämän vuoden Kaikkien aikojen Jouluherkut- lehdestä (2/2015). Torttutaikinalevyjä joita ladotaan hauskasti kranssin muotoon ja täytteenä on siis pinaattia, fetaa ja tuorejuustoa. Mielestäni oikein maistuva suolainen suupala glögin kanssa nautittavaksi.

———-

Det har också blivit litet av en tradition att pröva på något nytt recept varje år vid jultiden och den här gången fick det bli en Spenatpaj som blev det första nya receptet för i år. Receptet hittas i årets tidning Kaikkien aikojen Jouluherkut (2/2015). Plattor av tårtdeg som läggs upp till en rolig krans och fylls med spenat, fetaost och färskost. En god saltbit till just glöggen tyckte jag.

 Näistä illan rauhallisista glögihetkistä syntyy se joulutunnelma näin arkipäivänäkin. Käpertyä sohvalle torkkupeiton alle siemailemaan höyryävää glögiä kynttilöiden tuikkeessa.

————

Av dessa små lugna glöggstunder får man en gnutta julstämning också en helt vanlig vardagskväll. Krypa upp i soffan under en skön filt och smutta på en rykande varm glögg i skenet av levande ljus.

 Oman perheen kesken se glögi tulee useimmiten nautittua ilman sen suurempia lisukkeita tai koristeluita, mutta tykkään panostaa myös esillepanoon etenkin jos meille on tulossa vieraita. Tässä koristelin glögitarjottimen nopeasti ja helposti sillä mitä sinä hetkenä kaapista sattui löytymään, eli pähkinöillä, tähtianiksilla sekä viikunoilla.

Meillä on tytär flunssaisena joten täällä on tiedossa rauhallinen kotipäivä tänään.

Parasta perjantaita teille!

————

Till vardags dricker vi oftast vår glögg utan tillbehör eller tilltugg, men jag tycker om att göra det litet finare om vi har gäster och då satsar jag litet extra även på dekorationen. Här dekorerade jag glöggbrickan snabbt och enkelt med vad som fanns i skåpet just då, dvs. nötter, stjärnanis och fikon.

Här är dottern förkyld så det blir en lugn hemmadag idag.

Bästa fredagen till er!

4 Comments on “JOULUPERINNE: GLÖGI | JULTRADITION: GLÖGG

  1. Oi kuinka herkulliset kuvat! <3 Kyllä tämän sateen keskelle taas glögi maistuukin :-) Nams!

    Täällä on sama juttu, että glögi kausi alkaa hyvissä ajoin ennen joulua, ja jatkuu hetken vielä jälkeen. 🙂 Toki joulunakin, mutta kylmien iltojen herkku mm.

    Parantumista ja mukavaa viikonloppua! <3

  2. Kiitos <3 Kyllä, meillä kuluu myös glögiä melkein joka ilta, niin ihana tunnelmoida glögimuki kädessä kun myrsky ja sade vihmoo ulkona.

    Kiitos, täällä itse olen nyt vuorostani flunssassa 🙁

    Ihanaa itsenäisyyspäivää ja alkavaa viikkoa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.