Tänään puoliltapäivin se alkoi, kauan odotettu joululoma. Tulee varmasti tarpeeseen niin pienille kuin isoillekin. Kyllä tämä pitkä ja pimeä sekä kovin sateinen syksy väsyttää itse kutakin, tai näin ainakin uskon, mutta eikö se huomisesta käänny ja mennään taas kohti valoa.
————–
Idag vid halva dagen började det, det efterlängtade jullovet. De kommer att behövas för såväl små som stora tror jag. Antar att det säkert är många fler än jag som känner sig lite trötta efter den här långa, mörka och regniga hösten, men är det inte imorgon det vänder och vi igen går mot ljusare tider.

 Sade ropisi iltapäivästä peltikattoon mutta laitoimme tyttären kanssa joulumusiikit soimaan ja ryhdyimme askartelemaan. Muutamassa tunnissa syntyi niin omatekoiset joulusuklaat kuin vanhan ajan paukkukaramelleja.
————–
På eftermiddagen smattrade regnet mot plåttaket, men vi knäppte på julmusiken och satte igång med att julspyssla tillsammans med dottern. Under några timmar hade vi hunnit få klart både lite julgodis och några smällkarameller.

 Oma herkkusuklaa jouluna on Wienernougat ja nyt kokeilin ensimmäista kertaa tehdä sellaista itse. Varsin helppoa ja nopeaa sekä ennenkaikkea hyvin maistuvaa, todella makeaa mutta yksi pala silloin tällöin jouluna on kai sallittua.
—————-
Wienernougat är min favorit choklad om julen och nu prövade jag göra en alldeles egen variant för första gången. Lätt som en plätt var det och fort gick det. Gott är det också, fast jätte sött, men en bit nu och då är väl tillåtet under julen.
 En ole tehnyt paukkukaramelleja sitten oman lapsuuden joten hetken piti oikein miettiä kuinka niitä tehtiinkään.
————–
Har inte gjort smällkarameller sedan jag själv var barn så jag fick riktigt fundera en stund hur man egentligen gör dem.

Tuoreita narskuvia tulppaaneja, eleganssineilikoita sekä eucalyptuksen oksia, siinä on tämän perjantain kimppu. 
Tänä iltana otetaan ihan rauhallisesti, saunotaan ja juhlistetaan tyttären hienoa todistusta pienillä perjantaiherkuilla. Huomenna on vielä vuorossa tyttären tanssiesitys jonka jälkeen joululoma alkaa sitten ihan toden teolla.
Tunnelmallista perjantai-iltaa!
————–
Färska krispiga tulpaner, elegansnejlika och eucalyptus, det är fredagdbuketten gjord av idag.
Ikväll blir det lugnt hemmamys med bastu och så ska vi fira dotterns fina betyg med något litet gott att äta också. Imorgon är det ännu dags för dotterns dansuppvisning, men sedan efter det kör jullovet igång på riktigt.
Mysig fredagskväll!

6 Comments on “JOULULOMA | JULLOV

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.