Palataan vielä kerran jouluun ja jouluaatto-aamun tunnelmiin. En edes näin aikuisena malta nukkua jouluaatto-aamuna kovin pitkään sillä haluan aina nousta ennen muita jotta ehdin sytyttää kaikki tunnelmavalot sekä kynttilät ja pistää riisipuron porisemaan ennen kuin muut heräävät.

—————

En liten tillbakablick på julen och julaftonsmorgonen. Inte ens så här som vuxen kan jag sova värst länge om julaftonsmorgonen eftersom jag vill stiga upp innan alla andra för att hinna tända alla ljus och sätta på risgrynsgröten innan de andra vaknar.

 Yleensä katan aamupuuropöydän jo aatonaatto-iltana valmiiksi. Kattauksessa on ripaus punaista sekä vihreää ja valkoista. Parhaiten puuron kanssa sopii mielestäni sokeri ja kaneli mutta joskus keitän myös glögipohjaisen aprikoosikiisselin puuron kaveriksi.

—————-

Ofta brukar jag duka bordet för morgongröten färdigt redan kvällen innan. I år fick det bli färger av grönt, rött och vitt. Tycker att socker och kanel smakar allra bäst på gröten, men ibland brukar jag koka en aprikoskräm på ljus glögg också.

Valkoinen pellavaliina sekä pellavaiset keittiöpyyhkeet.
————–
En vit linneduk och kökshanddukar i linne.

Niin se joulu meni ja huomenna on taas arkipäivä vaikka joululoma jatkuukin. Pakkaset saapuivat tänne eteläänkin ja hennon hento lumikerros. Tänään täällä oli todella upea aurinkoinen pakkaspäivä, miten olinkaan ihan unohtanut miltä kunnon talvipäivä tuntuu, aivan ihanat pakkasen puremat posket.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa arkipäivää huomenna <3

—————-

Så gick den julen och imorgon är det vardag igen även om jullovet fortsätter. Nu har vi frost och ett tunt, tunt täcke av pudersnö också här i söder. Idag var det en jätte vacker vinterdag med sol och frost, jag hade riktigt glömt bort hur en riktigt vinterdag känns, alldeles härligt med frostnupna kinder.

Mysig söndagskväll och trevlig vardag <3

4 Comments on “JOULUAATON AAMU | JULAFTONSMORGON

  1. Tuossa kauniissa puuropöydässä on kelvannut olla <3 todella kaunis ja onnistunut kattaus :) kiisseli kuulostaa muuten hyvältä :)

    Tuo kynttilä on todella veikeän näköinen 🙂

    Ihanaa uutta viikkoa <3

  2. Kiitos <3 Tuo glögikiisseli on aika hauskan makuinen ja varsinkin jouluinen :) Voisi tarjota jälkiruokanakin esim. kermavaahdon kera :) Sain tuon kynttilän jo melkein vuosi sitten ädiltä ja tykkään ihan valtavasti, säästin sen varta vasten nyt jouluksi, nyt se on jo poltettu loppuun, harmi.

    Mukavia välipäiviä <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.