Vietin muutama päivä sitten syntymäpäiviä ja vaikka en varsinaisesti enää tässä iässä niitä sillä lailla juhli niin sain silti muutamat ihanat lahjat ja muistamiset jotka lämmittävät sydäntäni kovasti, sydämellinen kiitos kaikille myös tätä kautta <3

 Yksi Iittalan lempisarjoista tällä hetkellä on tuo kaunis Kastehelmi. Minulta löytyy ennestään muutamat kynttiläkupit ja kulhot ja nyt äitini sekä mieheni täydensi tätä ihanaa sarjaa muutamalla uudella jutulla.

————

Jag hade födelsedag för några dagar sedan och fast jag inte mer i den här åldern direkt firar på det viset så blev jag ändå uppvaktad med några jätte fina presenter och många gratulationer som värmer mig i hjärtat, tusen tack till alla som kom ihåg mig <3

 En av min favoriter från Iittala just nu är den vackra Kastehelmi- serien. Har från tidigare några ljuslyktor samt skålar och nu fick jag påfyllning med nya delar i min samling av mamma och maken.

 Sain noita ihania juomalaseja ja säilytyspurkkeja. Muistan että syksyllä kun näin nämä uutuuslasit kuvissa niin ajattelin ensin että nuo nyppylät olisivat juomalasissa liikaa, mutta nuo lasithan ovat oikeasti todella kauniit. Nuo nyppylät kuviossa ovat aika matalat joten ne eivät tunnu mitenkään ikäviltä huulia vasten lasista juodessa.

————

Jag fick de vackra dricksglasen och förvaringsburkarna. Minns att jag först tänkte att dropp-mönstret skulle vara litet för mycket på drickglasen då jag såg bilder på dessa glas förra hösten, men de här glasen är ju jätte vackra. Glasdropparna i mönstret är ganska låga och diskreta så de känns inte konstigt mot läpparna då man dricker ur glasen.

 Tuo pannukakkua muistuttava kakku joka vilahtaa kuvissa on Brita-kakku, ei kummoinen ulkonäöltään mutta maultaan yleensä sitäkin parempi.

————

Kakan som skymtar på bilderna och som mer liknar en pannakaka är en Brita-kaka, ingen vidare vacker kaka men smakar oftast desto bättre.

 Nyt vielä toivelistalla tuosta Kastehelmi-sarjasta olisi tarjoilukulho, jalallinen kakkulautanen tai itse asiassa kaikki osat kirkkaassa lasissa olisivat tervetulleita meidän astiakaappia täydentämään. Sain myös mieheltä huippu kivat konserttiliput joten nyt meillä on jotain mukavaa odotettavaa kevät-talveksi.

Nyt iltapuuhiin sillä koko perhe on juuri kotiutunut, torstai on tyttären harrastuspäivä ja tänään oli vuorossa ensimmäinen tanssitunti joululoman jälkeen. Huomenna on jo perjantai, mukavaa torstaita.

————

På önskelistan ur Kastehelmi- serien har jag ännu serveringsskålen, tårtfatet eller egentligen alla delar ur serien i klart glas skulle vara välkomna att fyllas på i vårt kärlskåp. Fick också av maken biljetter till en trevlig konsert så nu har vi något roligt att se fram emot till vår-vintern.

Nu blir det att ta kvällsysslorna då hela familjen just kommit hem, torsdag är hobbydag för dottern så  idag var det alltså dags för den första danslektionen efter jullovet. Imorgon är det redan fredag, ha en fin torsdag.

12 Comments on “KAUNIS KASTEHELMI | VACKRA KASTEHELMI

 1. Jossain kohtaa ärsyynnyin, kun Kastehelmi sarjaan tuli kaikkea mahdollista mm. juurikin noita laseja ja purkkeja. Mutta kuinka ollakaan… Nyt ne kelpaisivat hyvinkin itsellenikin 🙂 Onneksi naisella on oikeus muuttaa mieltään.

  Myöhästyneet synttärionnittelut. Kivat lahjat sait.

 2. Myöhästyneet onnittelut! 🙂 Itse viettelen syntymäpäiviä ensi viikolla ja toiveena olis muutama kastehelmi lisää kokoelmaan 🙂 Ja tuo brita-kakku on kyllä niin hyvää, yksi lemppareista 🙂

 3. Lämpimimmät onnittelut sinulle näin perästä päin! <3

  Kastehelmi on <3
  Täälläkin jouluna paketista tuli tuo purkki, se on ihana 🙂 Jalallinen kakkuvati sen sijaan avautui 30v lahjasta kesällä, se on ollut ihana 🙂

  Laseista ajattelin itse ensin että ei ole hyvä, mutta nyt kun olen usealla kauppareissulla katsellut // lehdistä niin lasitkin ovat alkaneet näyttää todella ihanalta 🙂 🙂 Ihanat lahjat olet saanut 🙂

  Voi näitä kuvia <3

 4. Myöhästyneet Onnittelut! <3
  Itselläni löytyy kastehelmeä kirkkaan ja vihreän väreissä 🙂

 5. Minulla oli vähän sama juttu koko sarjan kanssa aluksi kun se tuli markkinoille, ajattelin etten siihen lämpene ollenkaan kun muistui mieleen 80 ja 90-luku mutta sitten ajan kanssa minäkin muutin mieleni 🙂 Nyt tykkään tosi paljon tuosta koko sarjasta.

  Kiitos <3 ja mukavaa viikonloppua!

 6. Kiitos paljon <3 Brita-kakku on minunkin lemppari ja yleensä leivon sitä juuri omaan synttäripäivään 🙂 Onnea sinullekin näin hieman etukäteen <3

 7. Kiitos paljon <3
  Oi, ihanaa sinäkin sait tuon purkin ja muistan että olen ihaillut sinulla sitä kaunista kakkuvatia 🙂 Minä en myöskään lämmennyt näille laseille aluksi mutta sitten joulun alla ne kolahti 🙂

  Mukavaa viikonloppua <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.