Ilo ja kiitollisuus saada herätä uuteen, kauniiseen talvipäivään, hidas aamu ja tieto siitä ettei mihinkään ole kiire. Arkea astetta herkullisempi aamupala ja suloinen veljentyttö joka piipahti hetken kylässä.

————

Glädje och tacksamhet att få vakna upp till en ny fantastiskt vacker vinterdag, en lugn morgon med vetskapen om att idag är det inte bråttom någonstans. En litet festligare frukost än om vardagsmorgnarna och en söt liten brorsdotter på besök en liten stund.

 Ihana (mutta raskas, sillä lunta oli sittenkin aika paljon) metsälenkki koko perheen kanssa yhdessä talvimaisemissa jotka ovat kuin suoraan postikortista. Auringonpaisteessa kimmeltävät hanget ja nariseva lumi kenkien alla. Oikein harmitti että kamera jäi kotiin mutta joskus on ehkä ihan hyväkin nauttia ympäröivästä kauneudesta ihan vain omin silmin ja olla hetkessä läsnä.

Valokuvaaminen on herkistänyt minut katselemaan ympärilleni ”sillä silmällä” melkein koko ajan ja tuntuu siltä että osaan nyt paremmin nähdä ne ihan pienetkin kauniit asiat sekä hetket jotka ehkä muuten menisivät ohitseni. Välillä pysähdyttiin kuuntelemaan hiljaisuutta, katselemaan miten aurinko pilkistää huurteisten oksien läpi ja miten kauniita kylän vanhat punamultaiset rakennukset ovatkaan talvisessa maisemassa.

————

En skön (men ganska tung för det var visst mer snö än jag hade trott) skogspromenad med hela familjen i vackra vinterlandskap som kunde vara tagna direkt ur ett vykort. Snön som glittrar i vintersolen och knarrar under fötterna. Harmade riktigt att kameran blev hemma, men ibland tror jag det är riktigt bra att också kunna njuta av det vackra endast med egna ögonen och vara närvarande i stunden.

Fotograferandet har öppnat mina ögon för att se det vackra i även de allra minsta små sakerna och stunderna för det känns att jag tittar mig omkring med ”det ögat” så gott som hela tiden, vilket i och för sig är bra för annars kunde allt detta gå mig förbi. Ibland stannade vi upp för att bara lyssna på tystnaden,  för att se hur vackert solstrålarna letar sig igenom en frostig trädgren eller för att beundra byns gamla vackra timmerhus, målade med rödmylla, som smälter så fint i landskapet.

Miehen tekemä herkullinen uunilohi ja perunamuusi, mikään ei taida voittaa kunnon kotiruokaa ja iltapäiväkahvit muutaman tuoreen sisustuslehden kanssa.

————

Mannens goda ungslax med potatismos, det finns nog inget som slår ordentlig husmanskost tror jag, och en kopp eftermiddagkaffe tillsammans med några färska inredningstidningar.

 Siinä olivat meidän talvisunnuntain parhaat, rakastan näitä talviviikonloppuja kun ei ole kiire mihinkään ja kaikki ovat kotona yhdessä. Uskon myös että olen oppinut arvostamaan talvea ja lunta hyvin paljon enemmän nyt kun se ei taida olla enää mikään itsestäänselvyys että täällä etelässä on lunta talvella.

Sunnuntai jatkuu rauhallisesti pyykkikonetta pyörittäen ja hiljalleen uuteen viikkoon valmistautuen.

Oikein ihanaa ja rauhallista sunnuntaita teillekin <3

————

Det var vår vintersöndag och dess bästa små stunder, älskar dessa vinterhelger då man inte har bråttom någonstans och hela familjen är samlad hemma. Tror också att jag lärt mig uppskatta vintern och snön mycket mer nu då det inte längre tycks vara en självklarhet att vi  har snö här i söder om vintern.

Söndagen fortsätter i lugn takt med att tvätta byk och sakta förbereda oss inför en ny vecka igen.

Önskar er en skön och lugn söndag <3 

2 Comments on “SUNNUNTAIN PARHAAT | SÖNDAGENS BÄSTA

 1. Aivan ihania kuvia ja kuinka ihanaa tekstiä <3 tähän tarttui ilolla mukaan :)

  Samaa olen ajatellut ja kirjoittelinkin, talvi on saanut ihan uuden näkökulman tosiaan kun lumi ei ole itsestäänselvyys 🙂 olen niin nauttinut 🙂

  Ihanaa iltaa <3

  Ps. Se appelsiini rahka on todella hyvää 🙂

 2. Kaunis kiitos <3 Kyllä, nyt on niin ihana talvi että on pakko nauttia ja fiilistellä ihan kympillä :)

  Rahka oli hyvää, ostetaan varmasti toistekin 🙂

  Mukavaa iltaa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.