Perjantai ja Runebergin päivä joten tänään herkutellaan asiaan kuuluvilla runebergintortuilla. Perinteen mukaisesti itseleivottuja, itse kun en pidä kaupan versioista sillä ne ovat joko liian kosteita tai muuten vaan ei oikean makuisia, niiden täytyy maistua samanlaisille kuin mitä mummoni aina leipoi. Ja karvasmantelia niissä täytyy ehdottomasti olla.

————

Fredag och Runebergsdagen så idag firar vi med runebergstårtor som hör den här dagen till. Enligt tradition hembakade, personligen gillar jag inte de som säljs i butikerna, antingen är de alltför blöta eller så bara smakar de inte som de ska, de ska smaka som dem mormor brukade baka. Och bittermandel ska det absolut vara.

 Kukkakimppuun yhdistin kaikki viimeviikkoiset ruusut ja lyhensin ne reippaasti. Sain vierailtamme viime viikonloppuna kimpun jossa oli keltaisia ruusuja, miten ihana väripilkku ne ovatkaan. Tuota kimppua katsellessani olen miettinyt monta kertaa että täytyisi useammin ostaa muitakin kuin valkoisia tai vaaleanpunaisia kukkia.

————

Blandade ihop alla rosor ifrån förra veckan och tog av dem rejält att de blev ganska korta. Fick en bukett som innehöll gula rosor av våra gäster förra helgen och vilken vacker färgklick de är. Har flera gånger hunnit tänka att jag borde nog oftare köpa annat än vita och rosa blommor då jag gått här och tittat på rosfånget.

 Olen ihan unohtanut että sunnuntaina on laskiaissunnuntai ja laskiaispullat ovat jääneet leipomatta vaikka viime viikolla pullaa leivoinkin. Uskon että joudumme turvautumaan kaupan versioihin jos niitä päädytään haluamaan tai sitten jätetään ne myöhemmäksi kun nyt tänään herkutellaan runebergintortuilla.

Minä lähden kohta tästä kohti ruokakauppaa sekä kukkakauppaa, josko tänne vihdoin ja viimein olisi saapunut helmililjoja.

Herkullista perjantaita!

————

Har alldeles glömt bort att det är fastlagssöndag nu på söndag och har inte bakat fastlagsbullar trots att jag bakade bullar förra veckan. Tror att vi får nöja oss med butikens i det fallet om vi bestämmer oss för att vilja ha sådana eller så lämnar vi det till ett senare tillfälle eftersom vi idag frossar i runebergstårtor.

Ska strax iväg till matbutiken och blombutiken, få se om det kommit pärlhyacinter till ”min” blombutik redan.

God fredag!

4 Comments on “SE ON PERJANTAI | DET ÄR FREDAG

  1. Vallan hurmaavia ja herkullisiakin kuvia 🙂 Runebergin tortut ovat kyllä niin hyviä! 🙂 Nyt onkin tosiaan hauska sattuma, että laskiainen osuu samaan aikaan. Viime viikonloppuna leipaisin itse runebergintortut ja kaupan puolivalmiilla pullilla mennään sitten tänä viikonloppuna 🙂 Pitkät työpäivät kun odottavat huomena että ylihuomena. 🙂

    Iloista perjantaita! <3

  2. Nams!Ihan vesi herahtaa kielelle. Minä leivoin sekä torttuja että laskiaispullia jo viime viikonlopuksi ja niitä on vielä pakkasessa. Onneksi, nyt kun en pysty tekemään mitään. Ihanaa perjantai-iltaa! T.Myrskyluodon Maija

  3. Kiitos kaunis <3 Ne ovat kyllä niin hyvät, tänäänkin syötiin vielä yhdet iltapäiväkahvin kanssa :) Meillä laskiaispullat ovat tänä vuonna myös kaupasta :)

    Ihanaa viikonloppua <3

  4. Ovat kyllä hyviä, nyt osuu kaikki helmikuun herkut yhdelle ja samalla viikonlopulle 🙂 Oikein ihanaa viikonloppua sinulle <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.