Olen todella surkea kuvaamaan ruokaa siitä syystä että haluan syödä ruokani lämpimänä ja pyhittää ruokailuhetken nauttimiseen sekä rauhoittumiseen. En myöskään halua odotuttaa muuta perhettä tämän asian kanssa. Tämä on siis syy ettei blogissani juurikaan näy ruokapostauksia vaan sitäkin enemmän herkkupostauksia, sillä leipomuksia on niin paljon helpompi kuvata ilman mitään stressiä niiden jäähtymisestä ym.

————–

Jag är verkligen dålig på att fotografera mat eftersom jag vill äta min mat medan den ännu är varm, men också därför för att jag vill njuta av maten och matron. Vill heller inte låta de övriga i familjen vänta medan jag fotar. Detta är alltså orsaken till att det inte just alls finns matbilder på min blogg, men däremot desto mer bilder på bakverk för att de är lättare att fota dem då man inte behöver stressa med om de svalnar eller inte.

 Arkena minä olen vastuussa perheemme ruokahuollosta, viikonloppuisin ja lomilla mies toki myös osallistuu ruoanlaittoon mikä on minusta oikein mukavaa. Usein sitä helposti pyörittää niitä samoja hyväksi havaittuja ruokia kunnes iskee pieni kyllästyminen ja haluaa kokeilla taas jotain uutta. Tässä talven aikana keksin että tuota aikoinaan häälahjaksi saatua pataa voi käyttää myös muuhun kuin karjalanpaistiin tai burgundinpataan.
————
På vardagarna är det jag som ansvarar för matlagningen i vårt hus, på helger och semestrar deltar maken också, vilket jag uppskattar. Ofta drar man samma repertoar med maträtter som man tycker är goda tills man lite tröttnar och vill prova något nytt igen. Kom här under vintern på att man ju faktiskt kan använda grytan som vi fått i bröllopsgåva till annat än karelsk stek och burgundisk köttgryta också.

 Tästä pienestä kokeilusta syntyikin uusi meidän perheen lemppari, nimittäin kanapata jota olen tehnyt jo pari kertaa ensikokeilun jälkeen uudelleen. Otin mitä jääkaapista silloin sattui löytymään ja lopputulos oli todella hyvää. Jännää huomata miten sitä on vuosien saatossa kehittynyt varsin kelvolliseksi kokiksi kun miettii minkä tasoisesta jauhelihakastikkeesta sitä aikoinaan lähti liikkeelle. Rehtiä kotiruokaa puhtaalla maulla ja raaka-aineilla, siinä taitaa piileä maukkaan ja terveellisen ruoan salaisuus.

————

Provade mig fram med det som just den stunden råkade finnas i kylskåpet och resultatet blev en god broilergryta som även gillades stort av de andra i familjen. Har nu under vintern gjort grytan ett par gånger. Roligt att upptäcka hur man utvecklats till en rätt duglig kock under årens gång om man tänker på den maletköttsåsen som man i tiden startade ifrån. Äkta husmanskost med rena smaker och råvaror, antar att det är hemligheten bakom en smaklig och hälsosam måltid.

Pataruokakin on kuvausystävällisempi kun se säilyy hyvin lämpimänä ja se jos mikä kruunaa talvipäivän kun tulee ulkoa sisälle ja voi nostaa padan uunista pöydälle.

Mukavaa päivää!

————

Gryträtter är också mer vänliga att fotografera eftersom de håller sig varma en stund och vad är inte bättre en vinterdag än att komma in och lyfta fram en rykande varm gryta på bordet.

Trevlig dag!

4 Comments on “TALVIRUOKAA PARHAIMMILLAAN | VINTERMAT SOM BÄST

  1. Ruokapostauksia on täälläkin todettu haastelliseksi 🙂 hih. Vaikka mies on tottunut hyvinkin että joskus sitä ruokailua tai kahvittelua ei aloiteta heti 🙂

    Todella herkullisen näköisiä kuvia olet napannut, tuo on varmasti tosi hyvää 🙂

    Mukavaa päivää <3

  2. Sama täällä, muut perheenjäsenet ovat hyvinkin tottuineita odottamaan ennen kun saa kahvitella ym. hih 🙂 Onneksi ovat todella ymmärtäväisiä 🙂
    Kiitos ja mukavaa iltaa sinulle <3

  3. Totta, ensimmäistä kertaa kokeilin kanaa padassa ja oikein hyvin onnistuu, nopeammin tietysti vaan valmistuu 🙂 Mukavaa iltaa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.