Maaliskuu on tarjonnut parastaan ilmojen suhteen viime päivinä. Tänään on kaiketi ollut tämän vuoden lämpimin päivä tähän asti. Täällä saaristossa tuuli ei ole ihan yhtä lämmin kuin mantereella, mutta silti tuulen puuskissa on jo tuoksunut ja tuntunut kevät.
————
Mars har bjudit på det bästa vårvädret de senaste dagarna. och idag har det visst varit den varmaste dagen för i år. Här i skärgården är vindarna inte riktigt lika varma som på fastlandet, men även här har man kunnat känna doften och ett svagt löfte av vår i luften.

 Viime viikonloppuna sai viimeisetkin havut kyytiä kasvihuoneesta ja tilalle hankin muutamat narsissit. Vielä on sen verran kylmät yöt ja pakkasia luvassa joten en montaa kevätjuttua vielä tuonne uskaltanut laittaa. Näyttää siltä että kasvihuoneen ikkunat kaipavat myös kovasti pesua 🙂
————
Förra veckoslutet fick de sista granrisen stryka ifrån växthuset och några narcisser fick flytta in istället. Nätterna är fortfarande kalla och det blir säkert ännu köldgrader och kanske snö till och med så jag vågade inte ännu göra så mycket vår där inne. Också fönstren här ser ut att vara i behov av fönsterputs 🙂

 Lämpimät peitot ja taljat kulkevat kätevästi korissa kodin ja kasvihuoneen välissä ja niiden avulla siellä tarkenee paremmin istua ja juoda vaikka kahvit. Ensimmäiset ulkokahvit on siellä jo juotu kevään ja kesän suunnitelmia rustaillen.
————
Varma och sköna fårskinn samt täcken går lätt att flytta mellan hemmet och växthuset i en stor korg och med hjälp av dem får man varmt nog att kunna sittä där ute och dricka en kopp kaffe. Första utekaffet för i år är intaget samtidigt som jag smidit planer inför den kommande säsongen.

 Tänä kesänä kasvihuoneeseen tulee ehdottomasti enemmän hyötykasveja, etenkin tomaattia ja kurkkua. Suunnitelmissa on myös kunnostaa meidän kasvilavat jotka saavat pyörät alleen ja muuttavat sitä myöten terassille. Terassi on aika iso ja harmittaa joka vuosi ostaa kesäkukkia jotka säästä riippuen joko homehtuvat liikaan sateeseen tai kuivuvat liiassa kuumuudessa. Nyt ajattelin kokeilla terassillakin enemmän hyötykasveja kuten yrttejä, parvekemansikkaa ym.
Nautitaan auringosta ja sulavista lumista!
————
Den här sommaren tänker jag mig mer nyttoväxter i växthuset, som gurka och tomat. I planerna har jag också att vi ska rusta upp de gamla odlingslådorna som ska få hjul under sig och därmed flytta upp på terassen. Terassen är ganska stor och behöver lite grönt för att den ska se mysig ut, men det harmar att varje sommar köpa mängder av sommarblommor som antingen möglar bort av för mycket regn eller så torkar bort av för mycket hetta. Nu tänkte jag prova på mer nyttoväxter även på terassen, tänker mig örter, smultron osv.
Njut av solen och den smältande snön!

2 Comments on “KEVÄTAURINGOSSA | I VÅRSOLEN

  1. Kiitos <3 Ei tätä valoisuutta voi kun ihailla, niin ihanaa pitkän ja pimeän syksyn sekä talven jälkeen 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.