Uskomatonta miten nopeasti kaikki taas tapahtuu tuolla ulkona, vaikka pihamme on ollut täysin lumeton vasta noin viikon verran niin lumi-ajasta tuntuu olevan jo ikuisuus. Näin blogatessa ja valokuvatessa huomaa miten nopeasti oikeasti valo ja maisemat muuttuvat ulkona.
————
Otroligt hur fort det händer saker där ute i naturen igen, vår gård har varit helt snöfri i endast ungefär en vecka men ändå känns det som en evighet sen snön var här.  Då man bloggar och fotograferar märker man verkligen hur ljuset och omgivningen förändras för varje dag.

 Suurimmat kevättyöt pihalla on suoritettu, kaikki on haravoitu ja perennapenkeissä vanhat kasvit on leikattu alas uusien tieltä. Nyt vaan odotetaan että sää ja maa lämpenisi sen verran että pääsisi jotain jo kylvämään ja istuttamaan. Suurempia suunnitelmia ei ole, tärkeimmät ovat keittiöpuutarhan perustaminen istustuslaatikoihin. Varmasti tässä kuitenkin innostuu taas lisäämään jotain kukkiakin perennapenkkeihin kunhan ensin selviää miten nykyiset kasvit ovat talvehtineet.

————

De största vårjobben på gården är undanstökade, allting är krattat och blomrabatterna rensade från allt gammalt så det nya får fritt fram att frodas. Nu väntar vi bara på varmare väder och att jorden ska bli så pass varm att man kan börja odla och plantera. Vi har inga större planer, de största planerna gäller att bygga upp en köksträdgård i odlingslådor. Fast jag vet ju nog att jag igen kommer att bli ivrig med att få ner nya perenner i blomrabatterna också, måste bara först se hur de nuvarande har övervintrat.

Toinen projekti on leikkimökin kasvojenkohotus, tytär on kasvanut ja viikonloppuna suunniteltiin yhdessä millaisen kesähuoneen voisi saada tehtyä leikkimökkiin.  Tähän projektiin liittyen löysin yhden ihanan jutun tori.fi eilen, toivottavasti se on yhtä ihana kuin kuvissa kun mies käy sen huomenna töiden jälkeen noutamassa.
Onko teillä jotain projekteja suunnitteilla kevääksi ja kesäksi?
Muistin juuri että minulla on pari pussillista kurkunsiemeniä ja tuoksuherneitä jotka odottavat esikylvöä, vieläköhän ehtii vai olenko jo liian myöhään liikenteessä?
————
Ett annat projekt är också att göra ett litet ”ansiktslyft” åt lekstugan, dottern har vuxit och hon vill ha lite förnyelse där inne så igår planerade vi tillsammans hur vi kan göra om det till ett mysigt sommarrum. Hittade en fin sak till det här projektet på tori.fi igår och jag hoppas den visar sig vara lika fin som på bilden då mannen hämtar hem den imorgon efter jobbet.
Har ni något projekt i planerna inför vår och sommar?
Kom just ihåg att jag har två påsar med gurkfrön och lite luktärter som väntar på försådd, månne dom hinner ännu eller är jag igen för sent ute?

4 Comments on “KEVÄT ON TÄÄLLÄ | VÅREN ÄR HÄR

  1. Kuinka ihania kevään tunnelmia! <3 Nämä vaikuttaa niin eri tavalla itseeni kun vielä muutama vuosi sitten :-) Koko kevät, ja tälläiset kevään tunnelmat juuri :-) Kevät on kyllä hieno vuodenaika! :-)

    Mukavaa iltaa! <3

  2. Javisst är det vår i luften och många saker man borde hinna med…jag har inte ännu heller fått några från i jorden så vi hoppas det hinner ännu! På min sommars ”projektlista” står i år igen växthus…(den här gången verkar mannen vara med på noterna, så få se …).

  3. Kiitos <3 Itse olen myös huomannut että kiinnitän joka vuosi enemmän ja enemmän huomiota eri vuodenaikojen ihanuuksiin. Ihanaa iltaa <3

  4. Åh, så härligt med växthus <3 Ja, det är ju viktigt att männen är med på noterna också 🙂 Ska bli roligt att se det sedan, ska komma och titta till din blogg. Skön fortsättning på veckan <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.