Huhtikuun viimeinen päivä ja vappuaatto. Vappuun kuuluu ehdottomasti vähän simaa, paljon valkovuokkoja ja maltillisesti herkkuja. 
————
Den sista april och valborgsmässoafton. Till valborg skall det vara litet mjöd, mycket vitsippor och lagom med godsaker.

 Tänä vuonna en tehnyt simaa itse sillä kukaan ei sitä oikein meillä juo muuta kuin sen lasillisen tai kaksi joten äiti teki meille yhden pullon samalla kun teki itselleen ja veljen perheelle. Munkkeja en ole koskaan paistanut vaan niissä mennään näissä kaupan versioissa. Tajusin äsken että mitä vanhemmaksi tulee niin juhlapyhien kaikkien tärkeimmät on hyvä ruoka ja leppoisa yhdessäolo rakkaiden kanssa.
————
I år gjorde jag ingen egen mjöd eftersom ingen riktigt dricker det hos oss, förutom ett glas eller två så mamma gjorde oss en flaska samtidigt som hon gjorde åt dem själva och till min  brors familj. Munkar har jag inte aldrig stekt så vi kör med dessa från butiken istället. Kom att tänka på att ju äldre man blir så desto mer rör det sig om god mat och trevlig samvaro vid olika helger.

 Vappuviikonlopuksi meillä on suunnitelmissa ainoastaan leikkimökin kanssa työskentely ja tänään illemmalla mennään vanhemmilleni syömään perinteisiä vappuherkkuja yhdessä kummankin veljeni perheiden kanssa. Me lähdetaän tästä nyt kaupunkiin listaostoksille.
Oikein mukavaa ja hauskaa vappua teille!
————
Planerna inför helgen är att fortsätta med lekstugan och ikväll skall vi till mina föräldrar för att äta god valborgsmat tillsammans med mina bröder och deras familjer. Nu bär det av till stan eftersom lite lister ska inhandlas.
Önskar er en trevlig Valborg och första maj!

4 Comments on “HAUSKAA VAPPUA | GLAD VALBORG

  1. Ihanaa vappua <3 tosi herkulliset kuvat :):)

    Täällä on muutamana vuonna paistettu itse munkit ja siitä on tullut ihana perinne meille 🙂 nyt jäi mutta tehdään hiukan myöhemmin 🙂 munkit kelpaa aina 🙂 hih.

  2. Kiitos <3 Omatekoiset munkit ovat varmasti aivan ihania, ehkä uskallan ensi vuonna kokeilla minäkin 🙂 Mukavaa viikkoa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.