No niin, nyt olisi luvassa suolaisen kääretortun ohje. Ohje on alunperin Kotivinkistä (10/2016) ja mielestäni tämä ohje oli oikein onnistunut ja varsin helppo- sekä nopeatekoinen voileipäkakku jota tehdään aivan varmasti uudelleen.
———-
Så där, nu kommer receptet till den saltiga rulltårtan. Receptet är ursprungligen ur tidningen Kotivinkki (10/2016) och själv tycker jag det var ett väldigt lyckat och snabb- samt lättalagat recept på smörgåstårta som vi alldeles säkert kommer göra på nytt.
KAHDEN LOHEN KÄÄRETORTTU
15 isoa viipaletta paahtoleipää
n. 1,5 dl maitoa kostutukseen
Täyte:
n. 400 g hienonnettua lämminsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl hienonnettua tilliä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl valkopippuria myllystä
1-2 tl raastettua piparjuurta
Kuorrutus:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2  tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 tl sinappia
Koristeluun:
100 g kylmäsavulohta tai graavilohta
tilliä
versoja tai yrttejä
(katkakarapuja tai jokiravunpyrstöjä)
1. Poista leipäviipaleista reunat ja levitä ne tiiviisti tuorekelmulle, hieman toistensa päälle, 3×5 viipaletta. Kauli leipäviipaleita hieman ohuemmiksi, niin niiden käsittely ja rullaaminen on helpompaa.
2. Kostuta levy maidolla (itse en ihan noin paljon maitoa käyttänyt)
3. Irrota täytteen lohi pikkupaloiksi ja poista mahdolliset ruodot. Sekoita lohi tuorejuuston ja tillin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja piparjuurella. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Levitä täyte levyn päälle.
4. Rullaa leipälevy kelmun avulla kuin tekisit kääretortun. Käännä saumapuoli alas. Kiepauta vielä toinen pala kelmua rullan ympärille niin että saat napakan paketin. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. (Itse pidin yön yli jääkaapissa).
5. Tee kuorrutus. Notkista tuorejuusto, mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kuorruta kääretorttu ja koristele se.
————
SMÖRGÅSTÅRTA MED TVÅ OLIKA SORTERS LAX
15 stora skivor rostbröd
ca. 1,5 dl mjölk att fukta brödskivorna med
Fyllning:
ca. 400 g varmrökt lax
200 g naturell färskost
4 msk finhackad dill
1 tsk flingsalt
1/2 tsk nymald vitpeppar
1-2 tsk riven pepparrot
Garnering:
400 g naturell färskost 
1/2 tsk flingsalt
1/4 tsk nymald svartpeppar
1 tsk senap
Dekoration:
100 g kallrökt eller gravad lax
dill
ärtskott eller andra örter
(räkor eller kräftstjärtar)
1. Skär bort kanterna på brödskivorna och bred ut dem riktigt tätt, delvis litet utanpå varandra på en bit plastfolie (sådan där genomskilnig på rulle, glad pack), 3×5 skivor. Kavla plattan med brödskivorna lite tunnare så är den lättare att hantera och rulla ihop senare.
2. Fukta brödplattan med mjölken. (Själv använde jag inte riktigt så mycket mjölk).
3. Lossa den varmrökta laxen ifrån skinnet och dela den i små bitar, ta bort eventuella ben. Blanda den rökta laxen med färskosten och dillen. Smaksätt med salt, peppar och pepparroten. Smaka av och tillsätt vid behov mer kryddor.
4. Bred ut fyllningen på brödplattan och rulla ihop den med hjälp av plastfolien, precis som du skulle rulla en rulltårta. Vänd plastfoliens kant så den blir på nedre sidan av rullen och täck rullen med ännu en bit plastfolie så du får ett kompakt paket av rullen. Ställ rullen i kylskåpet för att dra sig i minst 4 timmar (själv hade jag min över hela natten).
5. Gör garneringen. Rör om färskosten så den blir mjuk och smaksätt den med salt, peppar och senap. Bred garneringen över rullen och dekorera den.

6 Comments on “SUOLAINEN KÄÄRETORTTU | SALTIG RULLTÅRTA

  1. Tuo oli kyllä tosi hyvä voileipäkakku, itse kun en niin usein niitä ole tehnyt niin tuo onnistui oikein hyvin 🙂 Aurinkoista päivää <3

  2. Oi miten hyvältä näyttää. Tätä voisikin seuraavaksi kokeilla tarjottavaksi. 🙂

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.