Niin se on juhannusviikonloppu kohta ohitse tältä vuodelta, toivottavasti teillä on ollut ihana ja tunnelmallinen keskikesän juhla. Tässä postauksessa kuvia meidän juhannusaatosta joka pääosin koostui kukista, hyvästä ruoasta ja ennenkaikkea ihanasta yhdessäolosta.
————
Så är snart midsommarhelgen över för i år, hoppas ni haft en underbar och stämningsfull midsommar. Här kommer lite bilder ifrån våran midsommarafton som mest bestod av vackra blommor, god mat och framförallt härlig samvaro.

Juhannusaatto alkoi auringonpaisteella ja lämpimässä säässä mutta iltapäivää kohden pilviä alkoi kerääntymään ja saatiin jopa vähän sadettakin. Ajattelin vielä aamupäivän aikana että ehkä sittenkin voidaan syödä ulkona taivasalla terassilla mutta kun pilvet nousivat meren ylle päätin pitää kiinni alkuperäisestä suunnitelmasta ja kattaa pyödän tuonne kesähuoneeseen.
————
Midsommaraftonen började med sol och värme, men framåt eftermiddagen drog det sig mulet och lite regn fick vi också. Tänkte först att vi kanske kan sitta ute och äta på terassen, men då molnen började stiga över havet bestämde jag mig för att duka inne i utrummet , precis som jag hade planerat. 

Juuri sopivasti ennen juhannusta löysin kirpparilta ihania sinivalkoisia lautasia. Juhannuksen värit ovat minulle sininen, valkoinen ja vihreä. 
————
Precis innan midsommaren fyndade jag så fina blåvita tallrikar på loppisen. Midsommarens färger för mig är blått, vitt och grönt.

Heti aamusta kerättiin perinteen mukaisesti tyttären kanssa kukat hänen kukkakranssiin ja mies haki koivuja koristamaan sisääntuloa sekä kesähuoneeseen että talon eturappuselle. Herkuteltiin myös perinteen mukaisilla silleillä, uusilla perunoilla ja savulohella sekä jälkkäriksi oli mansikkakakkua. 
Viikonloppu on ollut kaikin puolin rentouttava ja viikonlopun kruunaa tämän päivän helteet. Tänään syödään aivan varmasti ulkona terassilla ja nautitaan, illemmalla otetaan varmasti muutamat erät mölkkyä ja valmistaudutaan taas uuteen viikkoon.
Ihanaa ja helteisen lämmintä sunnuntaita!
————
Som tradition plockade vi blommor och band en krans med dottern och mannen hämtade björkar att pryda trappan med, både i uterummet och vid huset. Sen åt vi nypotatis, sill och rökt lax och jordgubbstårta till efterrätt. Helgen har varit avkopplande och vilken värme vi fick ännu idag, här ska vi njuta och äta ute på terassen och förbereda oss för en ny vecka igen.
Ha en skön och varm söndag!

2 Comments on “MEIDÄN JUHANNUS | VÅRAN MIDSOMMAR

  1. K a u n i i t a muistoja juhannuksesta <3 yhdessäolo on niin tärkeää :) mekin saimme viettää ihanan juhannuksen ystävien kera maalla :) <3

    Uuden viikon iloa <3

  2. Ihanalta kuullostaa teidänkin juhannus olleen <3 Yhdessäolo on se kaikista tärkein. Mukavaa sateista iltaa <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.