Hei perjantai ja heinäkuu!

Kesäillat ja ajantaju on kokonaan kadoksissa, taas kello on jo paljon mutta ei se haittaa näin kesällä vaikka vuorokausirytmi hieman venyy ja paukkuu. Tämä aika on niin lyhyt kun voidaan istua ulkona syömässä iltapalaa vielä yhdeksän jälkeen illalla joten otetaan joka hetkestä kiinni ja nautitaan täysillä, eikö vaan?
————
Hej fredag och juli- månad!
Sommarkvällar och man tappar tidsbegreppet totalt, klockan är redan mycket men vad gör det så här på sommaren om rytmen blir lite omvänd. Den här tiden är ändå så kort som man kan sitta ute och äta kvällsmål efter klockan nio på kvällen så vi tar vara på varje stund och njuter, eller hur?

Kesähuoneessa on katettu illan katkarapuvoileipiä varten ja maljakossa on varmasti yksi kauneimmista ruusuista ikinä. Ruusu kasvaa appiukon pihassa josta saimme poimia muutamat oksat kotiin maljakkoon. Tämä on joku vanhanajanruusu jota ei enää saa mistään, tuo väri on niin täydellinen ja tuoksu jotain aivan uskomatonta, Tätä olisi kyllä saatava omallekin pihalle kasvamaan.
————
I uterummet är bordet dukat för kvällens räksmörgåsar och på bordet står en av de vackraste rosorna någonsin. Rosen växer i svärfars trädgård och vi fick plocka med oss hem några kvistar. Det är någon gammaldags ros som doftar ljuvligt och har den finaste färgen man kan tänka sig. Den här rosen borde vi absolut få till vår egen trädgård också.

Hauskaa miten nämä kuvaideat joskus syntyvät ihan itsestään. Olin unohtanut auton takakonttiin emalivadin jonka olin ostanut jostain alennusmyynnistä. Laitoin ruusut siihen ja kun nostin sen autosta ruusuineen se oli niin kaunis että oli pakko heti ikuistaa se kameran muistikortille. 
 Mutta nyt lähden tuonne ulos nauttimaan kesäillasta ja katkarapuvoileivistä.
Mukavaa kesäiltaa!
————–
Roligt hur idéerna till bilderna ibland kommer till av sig själv och litet i misstag. Hade glömt ett emaljfat i bakluckan på bilen och satt rosorna i det. Det såg så vackert ut när jag lyfte ut fatet med rosorna så jag var bara tvungen att föreviga det på kamerans minneskort innan jag arrangerade blommorna i vasen.
Men nu ska jag iväg ut för att njuta av sommarkvällen och räksmörgåsar.
Ha en fin sommarkväll!

6 Comments on “KAUNEIMMAT RUUSUT | DE VACKRASTE ROSORNA

  1. Voi kuinka kaunis kattaus ja kuinka ihanat ruusut todellakin <3 näyttää ruudun toiselta puolenkin niin mahtavalta <3 upeat :)

    Ihanaa iltaa <3

  2. Ljuvliga rosor! Inte råkar du vara vad de heter? Jag fick som morsdagsgåva att välja rosenbuskar själv (men har inte gjort det ännu) och den här är ju för vacker…

  3. Dessa rosor är ljuvliga <3 De växer i svärfars trädgård och han vet ej namnet på den. Det är någon gammaldags ros och jag har nu lite försökt googla och kommit fram till att det kan vara en ros vid namnet Celestial eller Minette och även kallad Mustialanruusu. Hoppas det svaret hjälper och att du hittar en sådan, förstod att man kan hitta den till salu fortfarande. Ha en skön fortsättning på sommaren <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.