Ei kai tätä ainakaan enää oikein voi kutsua kesäksikään, ei ainakaan tämän päivän ilman perusteella. Täälläpäin koulutkin alkavat ensi viikolla joten sekin merkitsee syksyä. Kun nyt olen rauhassa maistellut sanaa syksy, olen sen myös hiljalleen sisäistänyt ja muistin että pidänhän minä ihan oikeasti syksystäkin. Tänä vuonna vaan jotenkin tuntuu että kesä jäi jotenkin hassusti puolitiehen.
————
Ja, inte kan man väl direkt mer kalla det här för sommar heller, i varje fall inte på basen av dagens väder. Nästa vecka kör skolorna igång även här hos oss, så också det betyder höst för mig. Nu efter att jag en tid fått smaka på ordet höst så känns det riktigt bra det också. Kom ihåg att jag tycker ju nog om hösten riktigt bra trots allt. I år tycker jag bara att det känns som om sommaren blev på hälft på något underligt vis.

Syksyssä parasta on käpertyminen omaan kotiin, lämpimiin villatakkeihin ja torkkupeittojen alle. Kynttilät ja villasukat. Omenat ja omenapiirakka, erityisesti kun tänä vuonna saadaan ensimmäinen kunnon omenasato omasta omenapuusta. Sienimetsässä samoilu ja luonnon väriloisto. 
————
Det bästa med hösten är att få kura ihop sig hemma, svepa in sig i varma tröjor och dra sig under gosiga filtar. Levande ljus och yllesockor. Äppel och äppelpaj, speciellt i år då vi får vår första ordentliga skörd med egna äppel. Svampskogen och den färgsprakande naturen.

Haikeinta syksyssä on luopua kesähuoneesta ja kasvihuoneesta. Kovasti tässä mietin mihin saisimme kaikki ulkokalusteet varastoitua jotka yleensä siis majoittuvat tähän kesähuoneeseen talviaikaan. Haluaisin niin säilyttää tämän tällaisenaan talven yli ja saada mahdollisuuden nauttia maisemasta ikkunoiden takana eri vuoden aikoina. Yksi pihamme suosikkeja on minulle tuo kaunis koivu joka näkyy kesähuoneen ikkunan ulkopuolella. Sitä olisi mukava seurata vuoden ympäri, miten se muuttaa väriä ja muotoa. 
Tunnelmallista iltaa!
————
Det tråkigaste med hösten är att behöva stänga växthuset och sommarrummet. Försöker som bäst fundera ut var vi kunde förvara alla utemöblerna som vanligtvis brukar vara här i sommarrummet under vintern. Skulle så gärna vilja behålla sommarrummet så här året runt och få njuta av vyerna utanför fönstren alla årstider. En av mina favoriter på vår gård är den lilla björken som syns utanför fönstret, skulle vara trevligt att få se hur den ändrar färg och form enligt årstid.
Mysig kväll! 

6 Comments on “ONKO SYKSY TÄÄLLÄ NYT? | ÄR HÖSTEN HÄR NU?

 1. Täälläkin tassu nousee syksylle 🙂 eilen vaikka oli kaunis paiste niin kuitenkin viileää, syksyä ilmassa. Aamulla mittari näytti 6 astetta, tuntui ihan hassulta 🙂

  Voi kuinka ihanasti omput kulhossa <3 namskis :)

  Mukavaa viikonloppua <3

 2. Miten tunnelmallista! <3
  Sadepisarat ikkunoissa ja kynttilöiden valo, kaunista! 🙂
  Omenapiirakka kuuluu kyllä tähän alkusyksyyn, harmi että meillä ei täällä ole saatavilla omia omenoita. Onneksi kaupankin omenoista saa maistuvan piirakan. 😉

  Ihanaa syksyä sinulle! 🙂

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa
  iloa.unelmaa@gmail.com

 3. On se syksyä jo ilmassa, vaikka aurinko paistaa niin heti varjossa tuntuu jo viileältä. Tänään tosin aurinko yllätti ja ulkona on jopa aika lämmintä 🙂

  Suloista sunnuntaita <3

 4. Syksyssä on ihana tunnelma <3 ja on aikaa rauhoittumiseen kesän jälkeen. Kaupan omenoista saa oikein maukasta omenapiirakkaa myöskin.

  Kiitos samoin sinulle, toivotaan että olisi paljon kauniin aurinkoisia syyspäivä edessä <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.