Sunnuntai valkeni tyynenä ja aurinkoisena eilisen myrskyn jälkeen. Aloitin päivän kävelemällä postilaatikolle josta löytyi uusi Ikea-kuvasto, monta sivua täynnä sisustusinspiraatiota. Takaisin tullessani tein perinteisen kierroksen pihalla, pidän kiinni kierroksista niin kauan kuin muutamat kasvit jaksavat vielä kukkia. Samalla poimin jälleen yhden pienen puutarhakimpun, tosin vähän erivärisen kuin eilen.
————
Vi vaknade till en solig och vindstilla söndag efter gårdagens storm. Började dagen med att gå till postlådan där jag hittade den nya Ikea-katalogen, flera sidor med inredningsinspiration. På tillbakavägen stannade jag och gjorde min lilla runda i trädgården, håller fast vid den så länge något blommar i trädgården. Plockade igen en liten trädgårdsbukett, men i en annan färg och komposition än igår.

Aamupäivä kului tavaroiden keräilyssä ja järjestelyssä ja siinä samalla oli tartuttava kameraan ja napattava muutamat kuvat keittiöstä. Kuten aiemminkin olen sanonut niin pidän kovasti juuri aamuauringosta keittiössä ja tiedän että tätä valoilmiötä tulee muutaman kuukauden kuluttua todella ikävä, kuten myös noita pieniä puutarhakimppuja, kun marraskuinen harmaus on täällä.
Nuo ruskeat keittiötasot ja kaappien rungothan eivät ole mitenkään kovin mieleiset ja huomaan etten yleensä halua niitä kuviin vaikka ne oikeasti eivät edes häiritse minua niin paljon. Kuvissa ne jotenkin pomppaavat sieltä. Voi olla että se johtuu enemmänkin siitä kun somessa vilisee niitä täydellisiä keittiöitä niin sitä suhtautuu ehkä turhankin kriittisesti siihen omaan. Olisihan se täydellinen valkoinen keittiö unelma, mutta elämässä on paljon tärkeämpiä asioita ja sitä saa olla kiitollinen että ylipäätänsä on koti. Hassuinta tässä on se että kotimme on ”vasta” yhdeksän vuotta vanha ja jotenkin tunnen että olisi pitänyt aikoinaan osata tehdä fiksumpia päätöksiä kalustevalinnoissa. Ne on kuitenkin tehty suurella sydämellä, talopaketin, elämän tilanteen ja budjetin sanelemilla ehdoilla sen ajan ”trendien” mukaan. 
———–
Förmiddagen gick åt till att plocka och ordna upp här hemma och så tog jag fram kameran för att ta några bilder på köket så länge solen ännu tittade in där. Som ni vet så tycker jag om just den här morgon- och förmiddagssolen i köket och jag vet att om någon månad kommer jag att sakna solljuset och dessa små blombuketter när novembermörkret är här.
Som ni också vet så är dom bruna bänkskivorna och skåpstommarna inga favoriter direkt och jag märker att jag sällan vill ha dem med på bild. Trots att de kanske på riktigt inte stör mig så mycket men jag tycker att dom hoppar fram på bild extra mycket. Det kan visserligen bero på att då man i bloggar och på instagram ser det ena perfekta köket efter det andra så blir man onödigt kritisk till sitt eget. Visst skulle det perfekta, vita köket vara en dröm men det finns så många saker i livet som är betydligt viktigare och man får vara tacksam att man överhuvudtaget har ett hem. Det som kanske känns tokigast är att vårt hem är ”bara” nio år gammalt och jag tänker att vi i tiden borde ha kunnat göra klokare val av köksinredning. Men valet är ändå gjort med stort hjärta enligt den budget, livssituation och den tidens rådande ”trender”.

Tänään olemme viettäneet suurimman osan tästäkin päivästä juuri täällä keittiössä, koko perhe yhdessä. Mies on tehnyt meille kaalikääryleitä ja itse tein omenakaurapaistoksen oman puun viimeisistä omenoista. Viereisessä kodinhoitohuoneessa pyykkikone pyörii tutusti ja turvallisesti ja kahvinkeitin porisee. Nämä kaikki tutut ja arkipäiväiset asiat yhdessä niiden kaikista rakkaimpien ihmisten kanssa tekee kodista kodin ♥ Paljon arvokkaampaa kuin se täydellinen sisustus.
 Minä jatkan nyt keittiössä olemista kahvikupin kera sitä Ikea- kuvastoa selaillen.
Suloista sunnuntaita ♥
————
Idag har vi spenderat största delen av också den här dagen just här i köket, hela familjen samlad. Mannen har gjort kåldolmar och jag gjorde en äppel och havregryns- efterrätt av dom sista egna äpplena. Tvättmaskinen snurrar på och kaffekokaren puttrar med det där trygga och välbekanta ljudet. Just dom här små vardagliga sakerna tillsammans med de allra käraste människorna man har gör ett hem till ett hem ♥ Betydligt värdefullare än den perfekta inredningen.
Jag fortsätter dagen här i köket med en kopp kaffe och Ikea- katalogen.
Skön söndag ♥

2 Comments on “AURINKOINEN SUNNUNTAI | EN SOLIG SÖNDAG

  1. Itse tykkään teidän keittiöstä kovasti, minusta se on ihana ja sopii niin sievään kotiinne 🙂 <3 Tiedän toki, että omaa kohtaan on aina kriittinen. Kuten itsekin myönnän. Olemme niin kahden vaiheilla itse, että tehdäkö remonttia keittiöön vai ei. Kuitenkin muutto isompaan asuntoon on edessä lähiaikoina toivottavasti.

    Ihanaa sunnuntain jatkoa! <3

  2. Ihana kiitos kauniista sanoistasi <3 Meillä mennään varmasti vielä ainakin toiset 9 vuotta samalla keittiöllä ja oikeasti se on aivan moitettomassa kunnossa joten ei senkään puolesta ole tarvetta uusimiseen vaikka aina on ihana haaveilla 🙂 Onnea päätöksen tekoon mahdolliseen keittiöremonttiin tai uuteen asuntoon liittyen <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.