Hyvää huomenta!

Syyskuu antaa parastaan. Meitä hemmotellaan auringonpaisteella ja parinkymmenen asteen lämmöllä. Eilisen kauniin syyspäivän kunniaksi päätettiin tyttären kanssa syödä välipalat ulkona kesähuoneessa. Näistä lämpimistä päivistä kannattaa nauttia ja ottaa jokaisesta hetkestä ilo irti. 

————
God morgon!

September bjuder på det bästa. Vi blir bortskämda med sol och upp till tjugo graders värme. Igår bestämde vi oss, den vackra höstdagen till ära, att ta vår mellanmålsstund ute i sommarrummet. Det gäller att njuta och ta vara på dessa stunder.

Maustamatonta jugurttia, marjoja ja granolaa, minulle kuppi kahvia ja tyttärelle lasillinen viinimarjamehua. Nuo jalalliset kulhot ovat varmasti yksi parhaimmista kirpparilöydöistäni tähän asti. Kuten olen aikaisemmin sanonut niin teen todella harvoin mitään varsinaisia löytöjä kirppareilla mutta nuo tulivat yllättäen vastaan ja erittäin hyvään hintaan. Sehän siinä yleensä on että jos löytää jotain kivaa niin se hinta ei tunnu mitenkään löydöltä sillä aika usein hintapyynnöt saattavat olla aika kovat jopa kirppareilla.
———–
Naturell youghurt, bär och lite granola, till mig en kopp kaffe och ett glas hemlagad vinbärssaft till dottern. Dom där efterrättskålarna på fot är nog ett av mina bästa loppsifynd härtills. Som jag sagt också tidigare så gör jag sällan några fynd på loppisen, men plötsligt stod dom här skålarna där och till ett väldigt fint pris också. Ofta tycker jag det är så dyra priser att man kan inte klassa det som fynd även om det är loppis.

Koivut tuntuvat pudottavan lehtensä todella aikaisin tänä vuonna, vai olenko ihan väärässä? Meillä päin monet koivut alkavat jo olla täysin ilman lehtiä. Onneksi tuossa kesähuoneen ikkunan ulkopuolella olevassa pikkukoivussa on vielä lehtiä sillä olen koko kesän haaveillut siitä että saan seurata sen ruskaa. Blogatessa olen oppinut herkemmin aistimaan ja kiinnittämään huomiota luonnon eri vaiheisiin ja valon kulkuun päivän mittaan. Usein tuntuu että nykyään huomaa sellaisia pieniäkin juttuja mihin ei aikaisemmin ole kiinnittänyt mitään huomiota.
————
Verkar som om björkarna fäller sina löv väldigt tidigt i år, eller har jag alldeles fel? Här hos oss börjar många björkar redan vara helt utan löv. Som tur har den lilla björken utanför fönstret ännu kvar sina löv, för jag har ju hela sommaren drömt om att få följa med den då den får ruskafärger. Tycker att nu då jag bloggar så märker jag mycket mer saker ute i naturen och hur ljuset går under dagen osv. Saker som jag knappt lade märke till förut.

 Aurinko paistaa tästäkin päivästä näyttää tulevan kaunis. 
Aurinkoista päivää!
————
Solen skiner och det ser ut att bli en vacker dag också idag..
Med önskan om en solig dag!

7 Comments on “ILO IRTI SYKSYSTÄ | TA VARA PÅ HÖSTEN

 1. Suloinen tunnelma teidän kesähuoneessa! <3 Tosi kaunis muuten tuo valkoinen kuppi, ja ihanat ruusut vaasissa. :)
  Täällä Tampereella on koivut jo myös kovasti pudottaneet lehtiään. Yllättävän lämmintä, tuuli on monesti ollut jo viileä jonka vuoksi onkin hieman miettimistä lasten ulkoiluvaatteiden pukemiseen suhteen. Ihanaa kun nyt on aurinko paistanut useampana päivänä peräkkäin!

  Mukavaa torstaita sinulle! 🙂

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

 2. Oikein mukavan näköinen päiväkahvi hetki ❤ näistä päivistä otetaan kaikki ilo irti vaikka jotenkin ensimmäistä syysmyrskyäkin voin sanoa odottavani 🙂 hih. Kauniita päiviä on nyt luvattu kuitenkin oivasti 🙂

  Ihanaa päivää ❤

 3. Koivut tosiaankin pudottavat lehtensä kovin aikaisin. Äitini sanoi kuulleensa, että niissä on jotain tuholaisia. Mitenköhän kestävät talven yli?
  Ihanaa iltaa Sinulle!

 4. Koivut tosiaankin pudottavat lehtensä kovin aikaisin. Äitini sanoi kuulleensa, että niissä on jotain tuholaisia. Mitenköhän kestävät talven yli?
  Ihanaa iltaa Sinulle!

 5. Kiitos <3 Nyt on kyllä ollut niin ihanan lämmintä vuodenaikaan nähden, mutta aamuisin on jo ollut tosi kylmää. Meidän neitikin menisi ilman takkia aamusta jos en olisi valvomassa 🙂 Rauhallista sunnuntaita <3

 6. Kiitos <3 Itse olen niin nauttinut näistä ilmoista ja varmasti se ensimmäinen syysmyrskykin tuntuu oikein tunnelmalliselta sitten kun sen aika on. Kaunista sunnuntaita <3

 7. Kiitos tiedosta, olenkin jo ajatellutkin että jotain outoa koivuissa on tänä vuonna sillä lehdet ovat jo kauan olleet niin kummallisen näköisiä ja alkaneet kellertämään todella aikaisin. Toivotaan että ne kestävät talven ja puhkeavat uuteen kukoistukseen taas ensi keväällä <3
  Rauhallista sunnuntaita <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.