Nyt on syksyä eturappusella, huomattavasti mukavampi näky vastassa joka toivottaa vieraat tervetulleeksi. Kehtaanko edes sanoa että meidän eturappusta koristi viimeksi orvokit jonka jälkeen purkit ja ruukut ovat seisseet tyhjinä odottamassa inspiraatiota. En viitsinyt enää heinäkuussa orvokkien jälkeen hankkia tähän mitään uutta kesäkukkaa sillä tiedän aikaisempien vuosien kokemuksella että ne tahtoo jäädä kastelematta kun emme oleskele tällä puolella pihaa juurikaan kesällä.
————
Nu är det höstfint på framtrappan, betydligt trevligare att mötas av denna syn då man kommer hem och som även välkomnar gästerna. Vågar jag ens säga högt att vi har inte haft något fint här på framtrappan sedan penséerna, krukorna har stått tomma och väntat på den rätta inspirationen. I somras ville jag inte köpa någon ny sommarblomma mer i juli då penséerna blommat över eftersom jag vet att vi glömmer att vattna här på framsidan av huset då vi inte vistas så mycket här sommartid.

Olin ostanut kolme callunaa ja yhden marjakanervan jotka nyt pääsivät ruukkuihin yhdessä värikkäiden mustikan varpujen kanssa. Ihanat värit mustikanvarvuissa juuri nyt ja luonnonmateriaaleja on mukava sekä edullista hyödyntää istutuksissa. Itse asiassa ne voisi tehdä pelkästään luonnon antimista, ostamatta varsinaisesti yhtään mitään.
————
Hade köpt tre callunor och en sådan där liten stickig sak med vita bär. Planterade dem i krukorna tillsammans med blåbärsris från skogen. Härliga färger på blåbärsriset just nu och det är så roligt och dessutom gratis att använda sig av naturmaterial. Egentligen kunde man ju göra höstplanteringarna endast av naturmaterial utan att behöva köpa något överhuvudtaget.

 Muutama lyhty istutuksien lisäksi ja syksyinen tunnelma on valmis. Näillä mennään varmasti lähemmäs pikkujouluaikaa asti jolloin ruukkuihin vaihtuu vihreät kuusenhavut kanervien tilalle. 
Mukavaa iltaa!
————
Några lyktor där till och höstmyset kan börja. Så här får det vara nu ända fram till tidem kring lilla jul då jag byter ut ljungen till grönt granris.
Trevlig kväll!

8 Comments on “SYKSYÄ RAPPUSELLA | HÖSTFINT PÅ TRAPPAN

  1. Oj,oj..så vackert igen att de skär i ögonen:) Hur får du bladen att sitta kvar på blåbärs risen? I alla fall är dom ljuvligt vackra nu..

  2. Oikein todella sievät asetelmat olet tehnyt ❤ upeat! Tälläisiä kuvia voisin vaan katsella ja katsella… syksy kun on ❤

  3. On niin mukavaa tehdä syysasetelmia ja ihana ulkoilla raikkaassa syysilmassa <3 Kiitos ja mukavaa lähestyvää viikonloppua sinulle Maija <3

  4. Tack Benita <3 Vet du, tänkte sen då jag hade publicerat inlägget att jag borde nog ha skrivit att jag kanske får ta bort blåbärsriset innan lillajulen för jag vet inte alls hur bladen kommer att sitta kvar. Antar att dom lossnar nog, men just nu är dom fina ännu 🙂 Ska berätta för dig sen hur det går med blåbärsriset. Ha en skön kväll <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.