Lokakuinen lauantai alkaa auringonpaisteella. Aamukahvia ilman kiirettä ja päivä ilman sen kummempaa ohjelmaa tiedossa. Huomenna vietetään pienen veljentytön ja tulevan kummitytön ristiäisiä. Minulla on ilo ja kunnia saada sitoa kukkakimppu pienokaisen ensimmäiseen suureen juhlaan joten se on minun tämän päivän tärkein tehtävä.
————
Oktober lördagen börjar med solsken. Morgonkaffe utan brådska och en dag uatan desto mer program framför. Imorgon döps min lilla brorsdotter och vår blivande guddotter. Jag har fått äran att binda en blombukett till den lillas första stora fest så det blir min viktigaste uppgift för idag.

Kasvihuoneessa on myös jo syksy. Viime viikon vielä lämpiminä päivinä tyhjensin sen kesäkasveista. Hieman sydäntä raastoi risua se kesästä mutta onhan se huomattavasti mukavampi tehdä auringonpaisteessa ja kun vielä on suhteellisen lämmintäkin. Alun epäröinnin jälkeen se tuntui kuitenkin ihan hyvältä. Olen yhtä ihastunut tähän valkoiseen sekä riisutumpaan ilmeeseen kuin kesän vehreyteen. 
————
Det är höst också i växthuset nu. Tog och tömde det ifrån sommaren förra veckan medan det ännu var varmt och soligt väder. Även om hjärtat blödde lite då jag plockade bort sommarens grönska är jag nu nöjd med att jag gjorde det. Det är ju betydligt trevligare att göra i vackert väder då det ändå ska göras förr eller senare. Jag är precis lika förtjust i det här vita och mer avklädda höstväxhuset som i det grönskande och lummiga sommarväxthuset.

Vielä myöhemmin tänä vuonna täällä kasvihuoneessa on luvassa yksi mukava juttu joten yritin nyt jo sisustaa täällä sitä silmällä pitäen. Valkoisia callunoita ja syksyisiä oksia, kynttilöitä ja pehmoiset tekstiilit, muuta ei juuri tarvita. Rakastan vaan niin tätä valoakin valokuvauksessa, voi kun sisälläkin olisi ympäri vuoden yhtä hyvät olosuhteet valokuvata.
————
Senare i år är det något roligt på kommande här i växthuset så jag försökte nu redan inreda här med tanke på den saken. Vita callunor och färggranna höstkvistar, ljus och mjuka textilier, så mycket mer behövs inte. Älskar ljuset här inne då jag fotar, tänk om man också inomhus skulle ha samma ljus året runt.

Jaahas, jos sitten aloittaisi päivän pienellä lenkillä kauniissa syysilmassa. Kukkasipulitkin odottaa maahan pääsyä, ehkä niitäkin ehtisi istuttaa jossain vaiheessa.
Kaunista lokakuun ensimmäistä!
————
Jaha, om man skulle börja dagen med en liten skön promenad i det vackra höstvädret. Blomlökarna är inhandlade och väntar på att få komma ner i jorden, kanske jag hinner få det gjort i något skede också.
Fin första oktober!

8 Comments on “HEI LOKAKUU | HEJ OKTOBER

 1. Kasvihuoneesi on niin kaunis ja tunnelmallinen jokaisena vuodenaikana. <3

 2. Niin kaunis syyshuone!
  Teillä on ihanat juhlat huomenna ja Sinulla mukavaa askaretta tänään. Kivoja pikkuisen vauvan ensimmäisiä juhlia <3
  T.Maija myrskyluodolle.blogspot.com

 3. Niin kaunista, niin kaunista, ja vielä kerran: kaunista! <3

  Syksy on antanut parastaan tänä vuonna, upeita päiviä olemme saaneet viettää! 🙂

  Mistä tuo ihana kynttilänjalka on? 🙂 Todella viehättävä 🙂 <3

  Mukavia juhlia! <3

 4. Kiitos <3 Totta, tänä vuonna on ollut todella kaunis syksy, toivottvasti aurinkoiset syyspäivät jatkuvat.

  Löysin kynttilänjalan Gumbostrand Konst & Form :ista. Paikka sijaitsee Sipoossa, suosittelen jos et ole vielä siellä käynyt. Ihana miljöö ja samalla kannattaa poiketa lähellä olevassa kahvila Navetassa ja sisustuskaupassa Villa Nokkosessa 🙂

  Mukavaa päivää <3

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.